Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Oczekiwanie na decyzję z ZER o naliczeniu emerytury
|
26-06-2013, 18:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2013 18:08 przez piotrek1504.)
|
|||
|
|||
RE: Oczekiwanie na decyzję z ZER o naliczeniu emerytury
opieka jest wliczana do wysługi - miałem jedno czy dwa zwolnienie na dzieci i nic nie odliczono ( to i tak w aktach jest jako zwolnienie z zajęć służbowych z tytułu sprawowania opieki)
emerytura jest z góry - tj płata na początku danego miesiąca od lutego 2013 szczęśliwy emeryt i daję radę w cywilu |
|||
27-06-2013, 08:50
|
|||
|
|||
Mam pytanie Koledzy.
Jesli funkcjonariusz odchodzi na emeryture np w dniu 5-go danego miesiaca,to najblizsza emke dostaje w calosci czy bedzie to kwota emerytury pomniejszona te 5 dni pracy? |
|||
27-06-2013, 13:20
|
|||
|
|||
(27-06-2013 08:50 )Cisco napisał(a): Mam pytanie Koledzy.Po mojemu -nie .Ponieważ zwalniając się z SG np 05.07 otrzymasz pensję jako mundurowy za ten miesiąc(czyli lipiec) z góry czyli 01.07 . ZER zapłaci Ci za miesiąc sierpień - chyba że się mylę i jest inaczej ,a państwo zafunduje Tobie podwójny miesięczny gratis |
|||
27-06-2013, 15:17
|
|||
|
|||
dokładnie jak napisał quasimodo1 - za miesiąc w którym odchodzisz na emkę płaci SG ( za cały miesiąc i nie wazne czy odchodzisz 2 -go czy 30-go ), za następny płaci już ZER ( chyba , że idziesz na roczną , to dalej płaci SG )
od lutego 2013 szczęśliwy emeryt i daję radę w cywilu |
|||
27-06-2013, 16:50
|
|||
|
|||
Ok.Dzieki serdeczne za podpowiedz Koledzy.
|
|||
05-05-2022, 08:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2022 09:03 przez niepokorny.)
|
|||
|
|||
Dzwonię do ZER MSWiA:
- Chciałem się dowiedzieć kiedy dostanę decyzję o ustaleniu prawa do emerytury ponieważ minęło już ustawowe 60 dni na wydanie takiej decyzji? - Decyzja taka została wydana w przewidzianym ustawowo terminie. - To w takim razie czy została do mnie wysłana? Bo ustawowy termin minął 2 tygodnie temu. - Nie została jeszcze wysłana. Czeka na wysyłkę. Musi pan być cierpliwy. Podsumowując: decyzja wydana w ustawowym terminie ale wysłać mogą ją np. za rok. "Nie mamy pańskiego płaszcza. I co nam pan zrobi?" ---------------------------------------------------------- Napisałem ponaglenie. Decyzję dostałem w ciągu 2 dni. Także nie ma co się pi***ć z ZER. Wszyscy funkcjonariusze SG są równi. ...ale stołeczni są równiejsi od innych. |
|||
06-05-2022, 17:15
|
|||
|
|||
(05-05-2022 08:56 )niepokorny napisał(a): Dzwonię do ZER MSWiA:To twoja pierwsza decyzja? Bo ja czekam na drugą po przeliczeniu podwyżek. Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych... |
|||
06-05-2022, 17:44
|
|||
|
|||
Pierwsza decyzja. Już miałem robić awanturę w kadrach oddziału, że do ZER wysłali moje uposażenie bez tegorocznych podwyżek. Ale zadzwoniłem do ZER i okazało się, że kilka dni temu SG wysłała do ZER korektę mojego uposażenia i teraz ZER będzie korygował decyzję o przyznaniu emerytury. Teraz kiedy mam w ręku legitymację emeryta (ulgi) i jestem na świadczeniu rocznym to mogę sobie spokojnie poczekać na korektę.
Wszyscy funkcjonariusze SG są równi. ...ale stołeczni są równiejsi od innych. |
|||
01-06-2022, 20:44
|
|||
|
|||
(06-05-2022 17:44 )niepokorny napisał(a): Pierwsza decyzja. Już miałem robić awanturę w kadrach oddziału, że do ZER wysłali moje uposażenie bez tegorocznych podwyżek. Ale zadzwoniłem do ZER i okazało się, że kilka dni temu SG wysłała do ZER korektę mojego uposażenia i teraz ZER będzie korygował decyzję o przyznaniu emerytury. Teraz kiedy mam w ręku legitymację emeryta (ulgi) i jestem na świadczeniu rocznym to mogę sobie spokojnie poczekać na korektę. Odszedłem w lutym tego roku i też czekałem na drugą decyzję. Dzisiaj odebrałem pisemko z ZER-u z wysokością waloryzacji i wyrównania. Pozdro |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości