Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Zmiany w systemie emerytalnym
|
10-06-2012, 08:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2012 09:31 przez Alzheimer.)
|
|||
|
|||
RE: Zmiany w systemie emerytalnym
Patek. No przestań. Na razie wszystko wskazuje, że tylko dla nowo przyjętych. Nie stresujmy się bezpodstawnie.
Zaufajmy rządowi. Może nam nie zabiorą. Chociaż po przeczytaniu pewnej gazety, gdzie było napisane mniej więcej tak, to budżet jest wymagający, bo: Wydatki na utrzymanie prezydenta-koszt o 50 mln. więcej, niż utrzymanie brytyjskiej królowej, Kancelaria prezydenta, 170 mln., Senat-176 mln., IPN-240 mln., Budujemy-Muzeum śląskie 340 mln., Muzeum sztuki nowoczesnej-500 mln, Muzeum żydów polskich - 250 mln.. Muzeum historii Polski-300 mln. Muzeum II wojny światowej 300 mln. Europejskie centrum solidarnosci-360 mln. Stadiony- narodowy w Warszawie 2 mld., Wrocław 665, Gdańsk 670, Poznań ok 600, Chorzów 400, Akademickie centrum medyczne w Zabrzu - 200 mln, ale ma być zburzone, koszt pracy 3 mln. 14 miniobserwatoriow astronomicznych 4,2 mln. Ponoć otworzono i zamknięto. Marynarka wojenna - budżet roczny ok. 600 mln. Lot - dokapitalizowany z budżetu z powodu straty 950 mln. O odprawach dla prezesów firm państwowych, strach mówić. W telewizji na otwarcie łez dają ponoć 600 mln. No i jeszcze urzędnicy sfery budżetowej - ich trzynaste pensje, to ok. 4 mld. rocznie. Ja nie wiem, że czy te dane są prawdziwe. Ale jeśli tak, to :-) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości