Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Zmiany w systemie emerytalnym
|
01-09-2014, 15:25
|
|||
|
|||
RE: Zmiany w systemie emerytalnym
Poczytaj dobrze nowe zapisy chorob zawodowych i zobaczysz ze wszystkie zmęczył które podałem tam się znajdują
|
|||
01-09-2014, 18:11
|
|||
|
|||
Witam.Jeżeli w latach 2003-2006 podczas pelnienia sluzby doznalem uszczerbku na zdrowiu i przyznano mi procenty,to czy te procenty liczą się do emki?
|
|||
01-09-2014, 20:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2014 20:40 przez Bond.)
|
|||
|
|||
(01-09-2014 15:25 )Gryf napisał(a): Poczytaj dobrze nowe zapisy chorob zawodowych i zobaczysz ze wszystkie zmęczył które podałem tam się znajdująMysle ze najlepiej przekonamy sie stajac na komisji)) (01-09-2014 18:11 )philadams napisał(a): Witam.Jeżeli w latach 2003-2006 podczas pelnienia sluzby doznalem uszczerbku na zdrowiu i przyznano mi procenty,to czy te procenty liczą się do emki?A czy masz zbita kategorie zdrowia i np przeniesiony zostałes na inne stanowisko ? to napewno tak. |
|||
01-09-2014, 20:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2014 21:42 przez quasimodo1.)
|
|||
|
|||
(01-09-2014 18:11 )philadams napisał(a): Witam.Jeżeli w latach 2003-2006 podczas pelnienia sluzby doznalem uszczerbku na zdrowiu i przyznano mi procenty,to czy te procenty liczą się do emki?Nie liczą się . Są to procenty za które otrzymałeś odszkodowanie za wypadek w służbie. (01-09-2014 20:38 )Bond napisał(a): A czy masz zbita kategorie zdrowia i np przeniesiony zostałes na inne stanowisko ? to napewno tak.Na pewno nie. Nie myl ich . Wszystko od nowa zaczyna się na komisji lekarskiej przed odejściem lub do 18 mcy po odejściu na emke. (01-09-2014 14:31 )Bond napisał(a): Nic z tego kolego narządy ruchu ani kardiologia juz nie dziala chyba ze przed 2013 nabyłes takie prawo w związku ze słuzba i masz zbita kategorie. Zbita kategoria nic nie zmienia do emki - możesz mieć w służbie kat C -czyli zdolny do służby z ograniczeniami i odchodząc na emke możesz mieć zachowaną dalej C - kat C nie uprawnia do otrzymania procentów do emki. Generalnie narządy ruchu a przede wszystkim kręgosłup ( zwyrodnienia ,przepukliny) są wg nowej ustawy o komisjach lekarskich traktowane jako zdolny do służby z ograniczeniami ( po nowemu kat B a po staremu C ) tak samo nadciśnienie tętnicze - po nowemu tylko stan ciężki lub bardzo ciężki kwalifikuje do otrzymania procentów. Podsumowując ,tak aby się dobrze zrozumieć - po staremu : kat C otrzymana na komisji lekarskiej nie kwalifikuje do otrzymania procentów do emki ,dopiero kat D i to z chorobą w związku ze służbą kwalifikuje do otrzymania procentów do emki .Po nowemu z czterech kategorii ,pozostają trzy - A,B,C . |
|||
03-09-2014, 06:52
|
|||
|
|||
Prawda. Ja przez ostatnie 6 lat służby byłem zdolny do służby w SG ale z ograniczeniami tzn. zakaz służby w nocy i na zmiany. A na komisję przed zwolnieniem i tak stawałem.
|
|||
03-09-2014, 09:01
|
|||
|
|||
a jak jest z psychiatrą są jeszcze szanse na jakieś procenty ?[/i]
|
|||
03-09-2014, 09:38
|
|||
|
|||
(03-09-2014 09:01 )Gryf napisał(a): a jak jest z psychiatrą są jeszcze szanse na jakieś procenty ?[/i] Generalnie : leczenie przed odejściem na emke przynajmniej 2-3 lata ( najlepiej aby było w tym czasie leczenie szpitalne ) , dobrze udokumentowana choroba. W nowym wykazie chorób zawartych w projekcie o ustawy o komisjach lekarskich w przypadku stanu psychicznego generalnie po staremu . |
|||
08-09-2014, 19:26
|
|||
|
|||
Na forum policyjnym znów lekka panika w kwestii zmian w naliczaniu emerytury. Ciekawe, czy coś się kroi, czy też znów nieuzasadnione gadanie?
http://www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB...start=1515 |
|||
23-09-2014, 19:09
|
|||
|
|||
RE: Zmiany w systemie emerytalnym | |||
23-09-2014, 19:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2014 19:33 przez Kłykcin kończysty.)
|
|||
|
|||
,, Przewodniczący KKW NSZZ FSG wyraził obawy funkcjonariuszy SG wynikające z zapisów zawartych w rozporządzeniu, a w szczególności dotyczące czasu po okresie sześciu miesięcy w którym to będzie możliwość dokonywania zmian w wysokości przyznanych dodatków zarówno funkcyjnego jak i służbowego. Czy nie będzie to furtka do nadmiernego obniżania uposażeń funkcjonariuszy SG?"
Nie rozumiem obaw. Jest w rozporządzeniu zapis, że dostaje się dodatek funkcyjny lub służbowy o wysokości nie mniejszej, niż ten, co się miało przed wejściem zmian. |
|||
24-09-2014, 15:52
|
|||
|
|||
"w szczególności dotyczące czasu po okresie sześciu miesięcy", obawa jest iz, po 6 miesiącach obniżą Ci ten dodatek , wg swojego widzi mi się.
|
|||
24-09-2014, 16:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2014 16:28 przez Kłykcin kończysty.)
|
|||
|
|||
No cytuję jeszcze raz treść rozporządzenia.
,, Dodatek funkcyjny przyznany na czas pełnienia służby na stanowisku kierowniczym lub samodzielnym albo dodatek służbowy przyznany na czas nieokreślony – przyznaje się odpowiednio dodatek funkcyjny na czas pełnienia służby na stanowisku kierowniczym lub samodzielnym albo dodatek służbowy na czas nieokreślony, w miesięcznej wysokości nie mniejszej niż wynikająca z przyznanej funkcjonariuszowi przed tym dniem kategorii dodatku funkcyjnego albo dodatku służbowego" [/font] wydaje mi się, że co kto miał, to ma. Tylko zwiększenia czasowe mogą zostać ucięte. |
|||
24-09-2014, 18:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2014 18:09 przez Strzelba.)
|
|||
|
|||
(24-09-2014 16:27 )Kłykcin kończysty napisał(a): No cytuję jeszcze raz treść rozporządzenia. Wszystko oka,ale jestem ciekawy kwestii np. dodatku granicznego, którego nie będzie od 01.10. Wliczą go w np. w dodatek funkcyjny/służbowy czy jednak będzie mniej o 76,20zł każdego pierwszego ??? |
|||
24-09-2014, 18:56
|
|||
|
|||
(24-09-2014 18:09 )Strzelba napisał(a):Raczej mniej gdyż nie jest to dodatek o charakterze stałym.(24-09-2014 16:27 )Kłykcin kończysty napisał(a): No cytuję jeszcze raz treść rozporządzenia. |
|||
24-09-2014, 19:31
|
|||
|
|||
Wydaje mi się, że te zmiany mogły mieć na celu likwidację tego dodatku. Oczywiście komendant oddziału może dac funkjonariuszowi parę procent wiecej dodatku, ale to już bedzie jego dobra wola. Nie ma żadnej dyspozycji w rozporządzeniu, by zwiększyć komuś obligatoryjnie dodatek za realizację czynności o-r lub za te czynności, co kiedyś uprawniały do dodatku tzw. granicznego. Tak to wygląda.
|
|||
24-09-2014, 19:54
|
|||
|
|||
(24-09-2014 19:31 )Kłykcin kończysty napisał(a): Wydaje mi się, że te zmiany mogły mieć na celu likwidację tego dodatku. Oczywiście komendant oddziału może dac funkjonariuszowi parę procent wiecej dodatku, ale to już bedzie jego dobra wola. Nie ma żadnej dyspozycji w rozporządzeniu, by zwiększyć komuś obligatoryjnie dodatek za realizację czynności o-r lub za te czynności, co kiedyś uprawniały do dodatku tzw. granicznego. Tak to wygląda. I tu się z tobą zgodzę bo uda się dużej rzeszy f-szy zabrać po parę złotych. Podwyższanie dodatków będzie uzależnione od dowolności przełożonych i jestem pewien, że nie będzie to transparentne a będzie zależało od lizusostwa i znajomości. |
|||
24-09-2014, 20:08
|
|||
|
|||
Podsumowując nowe rozporządzenie jednak sprawi, że większość z nas będzie w " plecy " ,a miało być bez zmian w kwestii finansowej.Szkoda w ogóle to już komentować.
|
|||
24-09-2014, 20:12
|
|||
|
|||
RE: Zmiany w systemie emerytalnym | |||
24-09-2014, 20:18
|
|||
|
|||
(24-09-2014 20:12 )Bond napisał(a):(24-09-2014 20:08 )Strzelba napisał(a): Podsumowując nowe rozporządzenie jednak sprawi, że większość z nas będzie w " plecy " ,a miało być bez zmian w kwestii finansowej.Szkoda w ogóle to już komentować.A czego oczekiwałes??? juz dawno ktos powiedział ze w tej firmie dobre czasy juz mineły. To jest po prostu polityka mająca na celu napuścić jedną grupę społeczną na drugą aby w imię oszczędności i sprawiedliwości społecznej mieć na niebotyczne pensję i odprawy dla prezesów spółek skarbu państwa itp. Ale myślę, że mundurowi w najbliższej przyszłości "podziękują" rządzącym za takie a nie inne traktowanie. |
|||
25-09-2014, 00:24
|
|||
|
|||
Ja mam wrażenie, że to dopiero preludium do zmian, jakie mogą spotkać funkcjonariuszy.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: