Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Rok Ca 1,5
|
24-02-2024, 00:54
|
|||
|
|||
Rok Ca 1,5
Witam powiedzcie gdzie mam się zwrócić by naliczono mi procenty do emerytury z granicy tj. 1,5 ponieważ odchodzę z innej formacji i automatycznie tego nie naliczają? Z góry dziękuję!!!
|
|||
24-02-2024, 04:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2024 04:43 przez niepokorny.)
|
|||
|
|||
RE: Rok Ca 1,5
Chodzi o doliczenie dodatkowych procentów czy o zaliczenie do wysługi emerytalnej rok za półtora?
Zwalniając się z SG informujesz kadry, żeby wystawili ci "Zaświadczenie o przebiegu służby w WOP / Straży Granicznej zaliczanej do wysługi emerytalnej w wymiarze za jeden rok służby półtora roku służby" oraz "Zaświadczenie potwierdzające pełnienie służby w szczególnych warunkach". Formularze dostępne są na stronie ZER MSWiA. Te dokumenty dołączasz do wniosku o emeryturę. Jeżeli w przyszłości będziesz odchodził na emeryturę i kadry tej nowej formacji będą robiły problemy z dołączeniem tych zaświadczeń bo np. to nie oni je wystawili to poinformuj kadry, że wniosek o emeryturę złożysz samodzielnie w organie emerytalnym. Wtedy dostajesz dokumenty z nowej formacji, dołączasz te ww. zaświadczenia z SG i samodzielnie składasz wniosek o emeryturę. To jeden ze sposobów. Może ktoś zna łatwiejszy? Wszyscy funkcjonariusze SG są równi. ...ale stołeczni są równiejsi od innych. |
|||
24-02-2024, 06:40
|
|||
|
|||
RE: Rok za 1,5
(24-02-2024 04:38 )niepokorny napisał(a): Chodzi o doliczenie dodatkowych procentów czy o zaliczenie do wysługi emerytalnej rok za półtora?Mi powiedzieli w kadrach że muszę zwrócić się do sg żeby wydali mi taki kwit więc zadzwoniłem do oddziału w którym kiedyś służyłem i odpowiedzieli mi że muszę napisać wniosek do Szczecina ale nie powiedzieli dokładnie gdzie o wypisanie zaświadczenia potwierdzającego, że było takie naliczanie. |
|||
24-02-2024, 09:58
|
|||
|
|||
RE: Rok Ca 1,5
Dzwoń i pytaj
Dane teleadresowe Archiwum Straży Granicznej w Szczecinie Archiwum Straży Granicznej w Szczecinie ul. Żołnierska 4 71-210 Szczecin tel. 91 466 5087 (sekretariat) fax 91 466 5725 e-mail archiwum.sg@strazgraniczna.pl |
|||
24-02-2024, 12:18
|
|||
|
|||
RE: Rok Ca 1,5 | |||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: