Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Przyjęci do służby po 1.01.1999
|
24-02-2013, 22:36
|
|||
|
|||
RE: Przyjęci do służby po 1.01.1999
Niby wszystko jasne ale jak potraktują mój przypadek:
W latach 1992/1993 byłem w liceum wojskowym, miałem wówczas ukończone 17 lat. Wiadomo że byłem kandydatem na żołnierza zawodowego (zresztą dolicza mi się ten rok do dodatku za wysługę). W/w liceum nie ukończyłem. Ukończyłem cywilne liceum, potem pracowałem w cywilu a od 2007 roku służę w SG. Moje pytanie brzmi: czy, skoro na kwicie z WKU jest napisane że służyłem w charakterze kandydata na żołnierza zawodowego, WKU nigdy nie chciało mi tego uznać za okres odbębniony zamiast zasadniczej służby wojskowej a w kadrach zaliczyli mi czas spędzony w tym liceum do wysługi, to będzie mi to zaliczone jako pierwsze zatrudnienie w mundurówce a co za tym idzie załapię się tym samym na stare zasady, dla przyjętych przed 01.01.1999? A co do przepisów dotyczących funków przyjętych po tym feralnym 01.01.1999 pracujących wcześniej w cywilu, to nie jestem taki pewny czy Trybunał Konstytucyjny nie powinien ich odrzucić. Nie chciałbym siać fermentu, więc jeśli ktoś posiada głębszą wiedzę, niech mnie poprawi. Powód jest bardzo prosty: Osoby takie nigdy nie dostaną z ZUS-u ani złotówki (no chyba że zrzekną się emki mundurowej) ponieważ jest przepis (niestety nie pamiętam nazwy) mówiący o tym że przy zbiegu świadczeń emerytalnych należy wybrać jedno z nich. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości