Praca dodatkowa / stała
|
04-12-2012, 22:05
|
|||
|
|||
Praca dodatkowa / stała
Witam wszystkich,
jako emeryt z SG chciałbym zaprosić szanownych kolegów i koleżanki do współpracy w branży odszkodowawczej. Praca polega na docieraniu do osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych, w rolnictwie, w pracy, którym należy się odszkodowanie i zadośćuczynienie z OC sprawcy. Wymiar czasu sam ustalasz. Pracujesz ile chcesz. Sam sobie jesteś kierownikiem. Praca ta nie koliduje z innymi obowiązkami, a może zapewnić wysokie dochody. Nie szukam naczelników, a jedynie osób komunikatywnych, samodzielnych, elastycznych. Możesz się rozliczać na umowę zlecenie, albo założyć działalność gospodarczą i wystawiać fakturę VAT za wykonaną usługę (jedyny koszt to składka zdrowotna w wysokości 254,55 + księgowa). Szczegóły na szkoleniu. Materiały dostarczamy. Zapewnione pełne wsparcie merytoryczne. Tel. 796549935 |
|||
06-12-2012, 18:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2012 18:48 przez Franz.)
|
|||
|
|||
RE: Praca dodatkowa / stała
(04-12-2012 22:05 )Must napisał(a): Witam wszystkich,Kolego Must... pachnie to trochę jak akwizycja, czyli wypier...ją Cię drzwiami, to wchodzisz oknem ![]() A, jeszcze jak widzę lub słyszę tekst "szczegóły na szkoleniu", to należy takie atrakcje omijać szerokim łukiem lub dobrze czytać to co drobnym drukiem napisane ![]() |
|||
06-12-2012, 20:56
|
|||
|
|||
Franz, już na starcie nisko mnie cenisz, skoro uważasz, ze poszedłbym do akwizycji. Z drugiej strony, gdyby to mi dawało satysfakcjonujące zarobki to czemu nie? A więc nie jest to akwizycja, ale zaradność i dobra organizacja jest tutaj bardzo ważna. Nikt Ci na tacy pierwszego dnia każdego miesiąca nie przyniesie kasy za to, że poprostu jesteś. Franz, masz w pierwszym poście numer telefonu, ale zamiast zainwestować kilkadziesiąt groszy na rozmowę - wolałeś mi nawymyślać. Z taką postawą - rzeczywiście to nie praca dla Ciebie. Lepiej zagraj w lotto
![]() |
|||
07-12-2012, 11:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2012 11:51 przez Franz.)
|
|||
|
|||
(06-12-2012 20:56 )Must napisał(a): Franz, już na starcie nisko mnie cenisz, skoro uważasz, ze poszedłbym do akwizycji. Z drugiej strony, gdyby to mi dawało satysfakcjonujące zarobki to czemu nie? A więc nie jest to akwizycja, ale zaradność i dobra organizacja jest tutaj bardzo ważna. Nikt Ci na tacy pierwszego dnia każdego miesiąca nie przyniesie kasy za to, że poprostu jesteś. Franz, masz w pierwszym poście numer telefonu, ale zamiast zainwestować kilkadziesiąt groszy na rozmowę - wolałeś mi nawymyślać. Z taką postawą - rzeczywiście to nie praca dla Ciebie. Lepiej zagraj w lottoSorry, ale w moim pocie nie ma ani słowa, którym bym próbował Cie obrazić. Napisałem również, żebyś mnie poprawił jeżeli się mylę. Może i nie jest to akwizycja, ale co do inwestowania kasy na dzień dobry się nie odniosłeś w ogóle ![]() Nie ważne... nie miałem zamiaru Cię urazić kolego Must. Odnoszę wrażenie, że z jednym na pewno masz rację... nie jest to praca dla mnie ![]() |
|||
08-12-2012, 13:58
|
|||
|
|||
Witajcie. Ostatnio miałem styczność z firmą prowadzącą taką działalność. Trzeba bardzo uważać żeby trafić na firmę odpowiedzialną i uczciwą. Większość niestety próbuje nabijać ludzi w butelkę, dotyczy to zarówno pracujących na najniższym szczeblu pracowników jak i ich klientów. Ale można też trafić na rozsądne oferty w tej branży i mieć ciekawe zajęcie i konkretne pieniądze. Kolego Franz, czy możesz zdradzić z jaką firmą miała by być ta współpraca? Obecnie próbuję coś działać w tej kwestii, więc jeżeli to się uda to napiszę coś więcej. Pozdrawiam wszystkich i życzę trafnych i szczęśliwych wyborów.
|
|||
08-12-2012, 15:46
|
|||
|
|||
(08-12-2012 13:58 )WolnyCzłowiek napisał(a): Kolego Franz, czy możesz zdradzić z jaką firmą miała by być ta współpraca? Obecnie próbuję coś działać w tej kwestii, więc jeżeli to się uda to napiszę coś więcej. Pozdrawiam wszystkich i życzę trafnych i szczęśliwych wyborów.Sorry, ale nie doczytałeś dokładnie ![]() |
|||
08-12-2012, 21:20
|
|||
|
|||
Emeryci SG to raczej siana w tej robocie nie natrzepią. Co innego np emeryci policyjni z drogówki. Albo emerytowani lekarze z SOR. Dzięki układom i znajomością mogą mieć dostęp do danych personalnych poszkodowanych w wypadkach. <Must> to właśnie do tych ludzi powinieneś docierać ze swoją ofertą. A jak się interes rozwinie to można do tego dodać np akwizycję zakładów pogrzebowych.
Przepraszam za złośliwości ale jakoś nie przepadam za ludźmi którzy nabijają sobie kabzę na tragedii i niewiedzy innych. Nie ma miękkiej gry! |
|||
09-12-2012, 10:38
|
|||
|
|||
Sorki kolego Franz, faktycznie pomyliłem się... Niepokorny masz rację, taka oferta raczej jest skierowana do ludzi mających bezpośrednią styczność z tragediami ludzkimi, tacy ,,łowcy skór'' trochę inaczej... Pozdrawiam wszystkich.
|
|||
10-12-2012, 19:59
|
|||
|
|||
Witajcie,
w kwestii sprostowania poprzednich postów kolegów, co to "zjedli" zęby na branży odszkodowawczej: 1. Moje ogłoszenie nie jest "agitką", a raczej propozycją, więc jeśli kolego nie zamierzasz skorzystać to przynajmniej daj innym nie zamieszczając absurdalnych podejrzeń, a jeśli już chcesz kogoś ostrzec to podaj konkretne przykłady firm nabijających w butelkę klientów i funkcjonariuszy i podaj na czym to polegało, konkretnie proszę... 2. Kolego drugi użyłeś określenia słów "łowca skór" - brzydko, oj brzydko... Dowiedz się, że branża odszkodowawcza polega na dotarciu do osoby poszkodowanej w wypadku zawinionym przez osobę trzecią lub czynnik zewnętrzny i stąd posiadający status osoby poszkodowanej. Takiej osobie należy się odszkodowanie/zadośćuczynienie z OC sprawcy. Tak więc oferujemy takiej osobie pomoc w znalezieniu dobrego ośrodka rehabilitacyjnego, specjalisty w ten sposób aby nie musiał w oczekiwać w kolejkach do publicznych ośrodków - czekającemu w kolejce pacjentowi grozi to, że odniesiony uraz może utrwalić się i nie będzie mieć szans na powrót do wykonywanego przed wypadkiem zawodu. Dodatkowo taka osoba może liczyć na zaliczkę na poczet przyszłego odszkodowania, może też być zwolniona na określonych warunkach z opłat administracyjno - sądowych (a bywają nie małe) i ma pełną reprezentację prawną. Oczywiście każdy poszkodowany może dochodzić swojego odszkodowania samodzielnie, ale to będzie batalia i nie wiadomo czy czym się skończy dla poszkodowanego, bo towarzystwo ubezpieczeniowe raczej nie potraktuje go poważnie. Wszystko to finansowane jest z OC sprawcy na poczet przyszłego odszkodowania. Tak więc nasza działalność jest bardzo pomocna dla poszkodowanego, a szkodliwa dla towarzystwa ubezpieczeniowego, gdyż uszczuplamy ich wyniki finansowe. Jeśli my nie wyrwiemy od ubezpieczyciela pieniędzy dla poszkodowanego to one zostają poprostu w ubezpieczalni. Tak to wygląda. Tak więc drogi kolego myślę, że określenie "łowca skór" w stosunku do nas jest absurdalne. Bierze się to stąd, że ta branża w Polsce wystartowała dopiero kilka lat temu i świadomość ludzi jest poprostu niska. 3. No cóż, trzeci kolego, jak każda firma składa się z kierowników i pracowników szeregowych. W odróżnieniu od SG są inne proporcje. W SG jest więcej kierowników, naczelników i derektorów niż "dołów", a w cywilu jest odwrotnie. 4. Czwarty kolego piszesz, że to jest praca dla drogówki? Nie tylko, trzeba być zaradnym i dobrze zorganizowanym i tyle. Rano łowisz ryby, a po obiedzie wywiesisz ulotkę na tablicy ogłoszeń. Nazajutrz rano znowu łowisz ryby, a po obiedzie umawiasz się na spotkanie z klientem który zobaczył ulotkę. Na trzeci dzień rano łowisz ryby, a po obiedzie jedziesz do klienta podpisać umowę - tak to może wyglądać ![]() Pozdrawiam wszystkich ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości