Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
% do EMKI- Jak uzyskac
|
05-04-2022, 10:54
|
|||
|
|||
% do EMKI- Jak uzyskac
Witam brać graniczną Mam pytanie... Jak wygląda droga do uzyskania % do emki i ile max można uzyskać? Czy jak skladalem raport na EMKE to piszę odrazu o komisję lekarską? Może ktoś o podobnym schorzeniu tj. operacji na serce (choroba miążdzycowa i nadcisnienie) dostał procenty?Czy gdzieś jest jakiś wykaz schorzeń , które mająć można powalczyć o % ? Pozdrawiam |
|||
05-04-2022, 12:34
|
|||
|
|||
RE: % do EMKI- Jak uzyskac
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI 1 z dnia 23 maja 2019 r. w sprawie wykazu schorzeń i chorób pozostających w związku ze służbą w Policji, Straży Granicznej, Straży Marszałkowskiej, Służbie Ochrony Państwa i Państwowej Straży Pożarnej: https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dzien...i-18860596 U S T A W A z dnia 18 lutego 1994 r. (stan na 2022) o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Straży Marszałkowskiej, Służby Ochrony Państwa, Państwowej Straży Pożarnej, Służby Celno-Skarbowej i Służby Więziennej oraz ich rodzin Art 15 ust 4. Emeryturę podwyższa się o 15% podstawy wymiaru emerytowi, którego inwalidztwo pozostaje w związku ze służbą. Art. 18. 1. Kwota emerytury bez uwzględnienia dodatków, zasiłków i świadczeń pieniężnych, o których mowa w art. 25, nie może przekroczyć 75% podstawy wymiaru emerytury. W przypadku zwiększenia emerytury, o którym mowa w art. 15 ust. 4, kwota emerytury nie może przekroczyć 80% podstawy wymiaru emerytury. Stan zdrowia ocenia komisja MSWiA na podstawie dostarczonej dokumentacji medycznej. Masz udowodnić zmiany w stanie zdrowia i powiązanie tego ze służbą w oparciu o wykaz schorzeń zawarty w rozporządzeniu. Dostajesz III grupę inwalidzką (zdolny do pracy) i masz plus 15% do emki (emka nie może po zsumowaniu przekroczyć 80% podstawy wyliczenia). |
|||
05-04-2022, 13:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2022 13:56 przez bastev.)
|
|||
|
|||
Witam !!
DZIĘKUJE za info.. Zastawiam się tylko jak im udowodnie , że powyższe schorzenie powstało w związku ze służbą.... Komisja zawsze może powiedzieć, że moja dolegliwość (nadciśnienie i choroba miażdzycowa) została nabyta , gdzie indziej :-) (05-04-2022 12:34 )PlanetaX napisał(a): ROZPORZĄDZENIE |
|||
23-08-2022, 08:45
|
|||
|
|||
Cześć, proszę o informację gdzie znajdę wzór wniosku o komisje lekarską i kiedy taki wniosek mogę składać
|
|||
22-09-2022, 14:24
|
|||
|
|||
Cześć, proszę o informację gdzie znajdę wzór wniosku o komisje lekarską i kiedy taki wniosek mogę składać. W dniu złożenia raportu o emeryturę czy już na emeryturze? Miałem wypadek samochodowy w służbie i interesuje mnie czy mogę składać kwita z tego tytułu
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości