Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
KIERUNEK WSCHÓD
|
10-02-2014, 14:17
|
|||
|
|||
KIERUNEK WSCHÓD
WITAM, w związku z coraz to częstszymi zsyłkami na wschód, pozwoliłem sobie założyć ten wątek.... Otóż drodzy koledzy i koleżanki, każdy z nas wstępując w szeregi tej formacji wiedział co go może spotkać, ale nikt nie podejrzewał że będzie się to odbywało w taki sposób.... w poniedziałek telefon od przełożonego - jedziesz na wschód.... No trudno potrzeba służby.... więc pytam ale gdzie jadę? odp - nie wiem, ale czym? odp nie wiem, ale co mam wziąć? odp nie wiem ... itd... nikt nic nie wie, ani w oddziale, ani na placówkach.... a kiedy dostanę rozkaz wyjazdu? a po co Ci rozkaz wyjazdu?, no po to żeby się od niego odwołać - a to dostaniesz na miejscu..... a zakwaterowanie? nie wiem? no więc uruchamia się forum i telefony no i jest coraz bardziej ciekawie, śpimy w szkołach, na placówkach różnie..... ( info z poprzednich turnusów wypoczynkowych).... żywienie? we własnym zakresie... sklepy? no są wiadomo jak to na wschodzie najbliższy 3 km..... dojazd? na placówce jest tzw służbowy rower..... czyli co mamy jechać, pracować, spać i żyć miłością do służby granicznej..... żywność nam nie potrzebna....zapraszam do wymiany informacji i dyskusji...
|
|||
10-02-2014, 15:08
|
|||
|
|||
RE: KIERUNEK WSCHÓD
A gdzie mają miejsce te "zsyłki"?
|
|||
10-02-2014, 16:27
|
|||
|
|||
Podlaski i Nadbużański ....... nie chodzi o miejsce.... chodzi o sposób.... a właściwie o jego brak...
|
|||
10-02-2014, 16:32
|
|||
|
|||
ja słyszałem tylko o Nadbużańskim......
|
|||
10-02-2014, 16:51
|
|||
|
|||
Czy w Waszych PSG ci wybrańcy też muszą pisać oświadczenia iż dobrowolnie wyrażają zgodę na oddelegowanie na wschód?
|
|||
10-02-2014, 17:15
|
|||
|
|||
a to jakaś nowość, a jaka jest podstawa prawna owych cyrków??? a zapomniałem, w SG podstawą prawną można sobie tylko tyłek wytrzeć.... szkoda że nie każą pisać jeszcze próśb o skierowanie na wschodnie placówki w celu np. wymiany doświadczeń....
|
|||
10-02-2014, 19:16
|
|||
|
|||
Z których placówek zsyłają ludzi na wschód?
|
|||
10-02-2014, 20:34
|
|||
|
|||
ja wiem o placówkach w MOSG i opisana sytuacja właśnie tego oddziału dotyczy.... ale pewnie nie tylko MOSG wysyła ludzi na wycieczki.....
|
|||
10-02-2014, 21:19
|
|||
|
|||
RE: KIERUNEK WSCHÓD | |||
10-02-2014, 22:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2014 22:16 przez quasimodo1.)
|
|||
|
|||
(10-02-2014 20:34 )NORDYK napisał(a): ja wiem o placówkach w MOSG i opisana sytuacja właśnie tego oddziału dotyczy.... ale pewnie nie tylko MOSG wysyła ludzi na wycieczki.....Chyba już tylko pozostał MOSG . Zachód z południem zrestrukturyzowany . Ci co mogli w większości odeszli na emki . Ponad setka przeszła do policji . Na wschód powędrowało tylu co na palcach dwóch rąk. (10-02-2014 14:17 )NORDYK napisał(a): jedziesz na wschód.... No trudno potrzeba służby.... więc pytam ale gdzie jadę? odp - nie wiem, ale czym? odp nie wiem,http://www.youtube.com/watch?v=C_SY8a-GRcw |
|||
10-02-2014, 22:29
|
|||
|
|||
jak na razie to tylko są oddelegowania, nie przenoszą na stałe..... ciekawe czy to się opłaca Straży Granicznej - delegacje, przejazdy..... a może lepiej zapłacić chętnym za nadgodziny na wschodzie co?
|
|||
10-02-2014, 22:39
|
|||
|
|||
(10-02-2014 22:29 )NORDYK napisał(a): jak na razie to tylko są oddelegowania, nie przenoszą na stałe..... ciekawe czy to się opłaca Straży Granicznej - delegacje, przejazdy..... a może lepiej zapłacić chętnym za nadgodziny na wschodzie co?A to zmienia kolej rzeczy. Zawsze były wycieczki międzyoddziałowe. Montowane ekipy - podpadzioch , bezgarbnych i desperatów bez rodzin. Idzie przeżyć , szkoda tylko wątroby i żołądka. Nadgodziny płatne ? - tylko dla tych co odchodzą z formacji , pozostaje tylko w naturze. |
|||
11-02-2014, 07:04
|
|||
|
|||
oj nie tylko MOSG ale też i NwOSG
|
|||
11-02-2014, 08:05
|
|||
|
|||
A kiedy exodus sie rozpoczyna?
|
|||
11-02-2014, 08:06
|
|||
|
|||
czyli jasne, jak murzyni zap....lali na GBL-u, to oddelegowywali ludzi na lotniska, teraz SG zeszła z kontroli i do roboty na wschód..... wiadomo jak trzeba to trzeba, ale dzisiaj wtorek i dalej embargo na jakiekolwiek informacje..... może ktoś z oddelegowanych z Mosg-u ma jakieś newsy????
|
|||
11-02-2014, 08:18
|
|||
|
|||
z Rębiechowa 2 osoby pojechały chyba we wrześniu, były gdzieś około 3 miesięcy..... ( w między czasie jeden walnął L4 - i podziękowano mu za służbę, to była kropka nad i, więc wysłano na resztę oddelegowania 2 osobę).....a teraz w lutym jadą, coś po 15 lutego....
|
|||
11-02-2014, 10:25
|
|||
|
|||
Czyli to są delegacje a nie alokacje, więc nie ma jeszcze tragedii.
|
|||
11-02-2014, 15:17
|
|||
|
|||
no jakby była alokacja, to zaraz emki i prośby o przeniesienia do innych służb by się posypały...... oddelegowania można wytrzymać..... jakoś.....
|
|||
11-02-2014, 15:48
|
|||
|
|||
oczywiście, że można wytrzymać..... ba nawet można fajnie wspominać i czegoś się nauczyć, tylko skoro już wiadomo że jest potrzeba pracować na wschodzie, to oprócz info że jest wyjazd to funkcjonariusze maja prawo wiedzieć cokolwiek..... Najgorsze jest to że dzwonimy już nawet nie na placówki a do oddziału i tam Pan "Szarak" też nic nie wie..... najlepiej to mieć zawsze spakowaną torbę i czekać wpatrując się na wyświetlacz telefonu czy ktoś zadzwoni czy nie....
|
|||
11-02-2014, 17:43
|
|||
|
|||
(10-02-2014 20:34 )NORDYK napisał(a): ja wiem o placówkach w MOSG i opisana sytuacja właśnie tego oddziału dotyczy.... ale pewnie nie tylko MOSG wysyła ludzi na wycieczki..... Nie tylko z placowek bo z komendy tez wysylaja. podobno po 1 osobie z kazdego wydzialu. Kolega jedzie do Terespola, ale co gdzie i jak nic nie wie wiecej. Chyba turnus ma trwac cos ok 1,5 miesiaca. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości