Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Zarost, broda a służba
|
27-07-2014, 12:29
|
|||
|
|||
Zarost, broda a służba
pytanie - czy jest jakiś akt prawny regulujący możliwość posiadania brody , zarostu? brzmi temat bardzo głupio ale życiowy jest ;p
|
|||
27-07-2014, 12:41
|
|||
|
|||
RE: zarost, broda a służba
Funkcjonariusz ma wyglądać czysto i schludnie jednym przełożonym broda nie przeszkadza a inni szczególnie ci z monowskimi korzeniami czepiają się funkcjonariuszy o brodę. Znam przypadek postępowania za niewykonanie polecenia przełożonego dot. zgolenia brody, które zostało uznane za bezzasadne i śmiało się to kwalifikowało do założenia przełożonemu sprawy cywilnej.
|
|||
27-07-2014, 12:46
|
|||
|
|||
ok rozumiem. czyli nie ma tego unormowanego?jak to rozegrać żeby mieć spokój? nie mówie o brodzie ' ala menel tylko o zaroście
|
|||
27-07-2014, 14:33
|
|||
|
|||
Stwierdzenie: nie podoba mi się twoja broda. Odpowiedź: cóż, nie musi. Ważne, że mojej żonie się podoba. Schludnie, czysto, przystępnie. Liczy się to co masz w głowie. Wielu funków ma zarost i wszystko gra. Zatem głowa do góry, pierś do przodu, Ojczyzna czeka.;-)
|
|||
27-07-2014, 15:24
|
|||
|
|||
przychodzę do służby w zaroście i tyle?
kto może się czepić?kz na przejściu? jestem młodym fszem |
|||
27-07-2014, 15:47
|
|||
|
|||
Kiedys bylo to unormowane w ktoryms z regulaminow - nie pamietam jakim i czy on obowiazuje...
Od pewnego czasu sporo osob nosi tzw. kozia brodke i nikt nie robi z tego problemu, zreszta to poprawne politycznie - wygladaja jak Dominik No chyba, ze mowisz o niechlujnym trzydniowym zaroscie a'la Bogus Linda, to, wtedy ktos Cie pogoni na bank |
|||
27-07-2014, 16:25
|
|||
|
|||
RE: zarost, broda a służba | |||
27-07-2014, 19:20
|
|||
|
|||
(27-07-2014 16:25 )quasimodo1 napisał(a):(27-07-2014 12:29 )mlody kot napisał(a): pytanie - czy jest jakiś akt prawny regulujący możliwość posiadania brody , zarostu? brzmi temat bardzo głupio ale życiowy jest ;pStary jak świat wypróbowany sposób - zaświadczenie od lekarza dermatologa. Otóż to jeśli boisz się przełożonego to jest to najlepszy sposób na zapewnienie sobie spokoju |
|||
27-07-2014, 22:35
|
|||
|
|||
Jedynym miejscem w SG gdzie robili mi problem z zarostem (brodą) był ośrodek w Koszalinie. Tam dali mi spokój gdy dostarczyłem im zaświadczenie od dermatologa (widok miny przełożonego bezcenny ) Służę już ponad 10 lat i od tamtego momentu nikt się nie czepiał.
|
|||
28-07-2014, 16:08
|
|||
|
|||
Czy jest jakiś przepis, że funkcjonariusz ma mieć świeży oddech?
Czy jest jakiś przepis, że funkcjonariusz nie może mieć "żałoby" za pazurami? Czy jest jakiś przepis, że funkcjonariusz nie może mieć przetłuszczonych włosów? Czy jest jakiś przepis, że funkcjonariusz nie może śmierdzieć starymi skarpetami, moczem i kałem? Przykłady można mnożyć... Kultury i klasy to nie przepisy i regulaminy mają nas uczyć! To się wynosi z domu! Wszyscy funkcjonariusze SG są równi. ...ale stołeczni są równiejsi od innych. |
|||
28-07-2014, 17:09
|
|||
|
|||
co ma kultura i klasa do zarostu?
|
|||
28-07-2014, 20:48
|
|||
|
|||
To co juz pisalem wczesniej - wypielegnowana brodka a'la Lenin to nie to samo co niechlujny trzydniowy zarost a'la Linda...
Nie sprecyzowales o jaki zarost Ci chodzi... |
|||
29-07-2014, 06:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2014 06:14 przez mlody kot.)
|
|||
|
|||
krótki, przycinany trymerem pełny zarost.
ala https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/h...7605_n.jpg linda ma tak zwanego "menelka" - nie o to mi chodzi |
|||
29-07-2014, 08:10
|
|||
|
|||
Odnośnie maestro Bogusława:
"Męski zarost. Gdy nosi go gwiazdor - jest męski i sexy. Gdy ty go masz - jesteś tylko nieogolonym lumpem." Wszyscy funkcjonariusze SG są równi. ...ale stołeczni są równiejsi od innych. |
|||
29-07-2014, 08:14
|
|||
|
|||
(29-07-2014 06:13 )mlody kot napisał(a): krótki, przycinany trymerem pełny zarost.Zapuść a jeśli ktoś będzie się czepiał to dla świętego spokoju możesz przynieść mu zaświadczenie od dermatologa i po kłopocie. |
|||
30-07-2014, 15:18
|
|||
|
|||
ok dziękuje to po urlopie wracam z brodą i gram wariata ;-) pracuje na przejściu
|
|||
30-07-2014, 18:23
|
|||
|
|||
'wzorowe' zachowanie :/
tak jak napisał Niepokorny - klasę się wynosi z domu |
|||
30-07-2014, 20:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2014 20:21 przez Alzheimer.)
|
|||
|
|||
(30-07-2014 15:18 )mlody kot napisał(a): ok dziękuje to po urlopie wracam z brodą i gram wariata ;-) pracuje na przejściu Kretynów nie sieją, namnażają się w iście ekspresowym tempie, w niezrozumiały sposób! Dredy sobie jeszcze zrób. Na klacie. |
|||
30-07-2014, 20:33
|
|||
|
|||
Chłopie wyluzuj!!! Spytał się grzecznie kolegów po fachu-w końcu po to jest ti forum, chciał poznać opinię innych. Nie czepiaj się go. Chce mieć brodę, niech ma. Jego sprawa, jego życie. Swoją drogą mam nadzieję, że nie jesteś przełożonym!!! Peace!!!
|
|||
30-07-2014, 21:28
|
|||
|
|||
(30-07-2014 20:20 )Alzheimer napisał(a):(30-07-2014 15:18 )mlody kot napisał(a): ok dziękuje to po urlopie wracam z brodą i gram wariata ;-) pracuje na przejściu I po co takie wpisy chce chłopak nosić brodę niech nosi, trzeba skończyć w SG z naleciałościami z MON-u, grunt to zachowanie zdrowego rozsądku. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości