Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Policjant macha mi odznaką na drodze
|
06-02-2015, 23:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2015 23:18 przez wiedźma.)
|
|||
|
|||
RE: Policjant macha mi odznaką na drodze
Karetkę? O czym Ty mówisz? Na jakiej podstawie? Na takiej, że koleś nie da rady plandeki rozsznurować? Odholować auto - życzę powodzenia - chyba na Twój koszt.
Dobra twardziele - idę wstawić pranie. Życzę udanego weekendu. |
|||
06-02-2015, 23:18
|
|||
|
|||
(06-02-2015 23:11 )wiedźma napisał(a): A kto niby uczestniczy w tej kontroli szczegółowej? Wikariusz z pobliskiej parafii czy funkcjonariusz SG? Widzę, że rozmowa z tobą jest bezcelowa. Być może za, krótko pracuję w tej formacji bo nie widziałem kontroli żeby f-sze lub Celnicy rozładowywali tira na pasach no ale co może wiedzieć osoba która ma tylko dwadzieścia lat wysługi. |
|||
06-02-2015, 23:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2015 23:42 przez Przemo.)
|
|||
|
|||
(06-02-2015 23:17 )wiedźma napisał(a): Karetkę? O czym Ty mówisz? Na jakiej podstawie? Na takiej, że koleś nie da rady plandeki rozsznurować? Odholować auto - życzę powodzenia - chyba na Twój koszt. widać długo nie pracujesz w tej firmie i mało widziałaś/robiłaś ... a pranie to jest to ... tam nikt nie będzie protestował ... wstawiaj, dokop mu, pamiętaj tylko w granicach prawa, żeby cię o rasizm nie posadziło jak jest czarne... krissg napisał(a):Może jeszcze wykonasz kontrolę drogową przez zamkniętą szybę gdyż kierowca nie będzie umiał jej otworzyć. Przecież widać po wpisach, że koleżanka ps. wiedźma nie ma o tym zielonego pojęcia ma tylko klapki na oczach, że auto podjedzie pod budę a kierowca podaje dokumenty, zrobi się kontrolę o ile kierowca wyrazi na to zgodę i na tym koniec a na drodze, gdzie każdy z kontrolowany jest najmądrzejszy to by przepadła ... |
|||
07-02-2015, 14:10
|
|||
|
|||
(06-02-2015 22:16 )Przemo napisał(a): no i cóż takiego się stało ? uraził cie tym postępowaniem a może to był Twój pierwszy raz na drodze poza budą i ze stażem jak termin ważność mleka nie wiedziałeś jak zareagować ? W budzie nie robię i nie robiłem. A to każdy rodzi się z maksymalnym stażem? Nie wiem co sugerujesz!? "dostałeś w pysk, to podkul ogon i nadstaw drugi policzek" ?? W moich regionach już od dawna policjanci wypisują nam mandaty. Mój kolega jechał do roboty i złapali go na laserek. Jechał 75 przez pustą wioskę. Tekst pani policjant: "Może by tak wpierdolić jednemu porządnie, to reszta nauczy się jeździć." I nie pomogły tłumaczenia, że na służbę itd. Trzymali go tak długo, że spóźnił się do roboty. Policjantka mówiła, że teraz taki wopek albo monowiec, to piękny wynik... Czemu problemy są zawsze z babami w policji? tyle razy byłem zatrzymywany i jak był policjant, to bez problemu rozmowa. A jak policjantka, to umoralnia, kadzi, pierdo...li smutki, straszy. Jadę kiedyś rano z roboty do domu w mundurze, to widzi ewidentnie że zmęczony jadę i każe mi dmuchać! Co ona myśli, że na służbie chlałem? |
|||
07-02-2015, 15:39
|
|||
|
|||
Tylko raz w zyciu trafil mi sie hardy kierowca (kobieta co ciekawe).
Wytrzymala 6 godzin i zmiekla. I tyle w temacie. Jak gosc jest normalny to ja tez, a jak jest kawal ch... to ja rowniez. |
|||
08-02-2015, 19:11
|
|||
|
|||
Proponuję się zastanowić o czym piszecie w publicznym miejscu...
|
|||
09-02-2015, 12:24
|
|||
|
|||
(08-02-2015 19:11 )Szef napisał(a): Proponuję się zastanowić o czym piszecie w publicznym miejscu...Popieram profesjonalizm i etyka funkcjonariusza, aż bije po oczach, straszne rzeczy !!! Powtórzę to po raz kolejny, bo z każdym dniem czytając to forum utwierdzam się w tym KTO ZATRUDNIA TAKIE JEDNOSTKI i JAKIM CUDEM UTRZYMUJĄ SIĘ W SŁUŻBIE |
|||
09-02-2015, 14:32
|
|||
|
|||
Nie zapominajmy, że niejeden pogranicznik będąc kontrolowanym też macha legitymacją służbową przed nosem policjanta.
|
|||
09-02-2015, 21:19
|
|||
|
|||
Podczas rejestracji nikt nie wpisywał numeru służbowego celem weryfikacji. Forum jest otwarte dla ludzi i do ogólnodostępnej dyskusji. Moim zdaniem na plus wychodzi zobaczyć jak to się robi na innych placówkach - może to budzić kontrowersje ale przynajmniej jest prawdziwe.
|
|||
10-02-2015, 06:28
|
|||
|
|||
Szumrak, zostaw swoj cieply etat kierownika grupy na wewnetrznej i przyjedz na dziki wschod jako mlodszy asystent to zobaczysz na czym zycie w sg polega...
|
|||
10-02-2015, 09:25
|
|||
|
|||
RE: Policjant macha mi odznaką na drodze | |||
10-02-2015, 09:52
|
|||
|
|||
(10-02-2015 06:28 )keyser soze napisał(a): Szumrak, zostaw swoj cieply etat kierownika grupy na wewnetrznej i przyjedz na dziki wschod jako mlodszy asystent to zobaczysz na czym zycie w sg polega...Te wróżbita coś starasz się wydedukować ale słabo, przetasuj swoją talię tarota i spróbuj ułożyć jeszcze raz, mała podpowiedz z mojej strony jestem ze wschodu i kadra wykonawcza, do kierowniczej bardzo mnie daleko |
|||
10-02-2015, 14:06
|
|||
|
|||
Za takie pomachanie legitymacją przez policjanta to miałem kilka lat temu postępowanie dyscyplinarne. Policjant był na dwóch gazach, a ja chcąc utrzymać dobre stosunki puściłem go. Kilometr dalej miał wypadek, na szczęście zjechał z drogi w drzewa, innych uczestników nie było. Ktoś wezwał policję do wypadku. A ta wezwała prokuratora. No i d..pa. Wygadał się, że był legitymowany przez f-szy SG.
|
|||
10-02-2015, 15:12
|
|||
|
|||
(10-02-2015 14:06 )nettai napisał(a): Za takie pomachanie legitymacją przez policjanta to miałem kilka lat temu postępowanie dyscyplinarne. Policjant był na dwóch gazach, a ja chcąc utrzymać dobre stosunki puściłem go. Kilometr dalej miał wypadek, na szczęście zjechał z drogi w drzewa, innych uczestników nie było. Ktoś wezwał policję do wypadku. A ta wezwała prokuratora. No i d..pa. Wygadał się, że był legitymowany przez f-szy SG.Dziś nie ma kolegów, kto myśli realnie ma rodzinę na utrzymaniu nie pozwoli sobie na takie zachowania, jeżeli ktoś postępuje w ten sposób tak naprawdę robi krzywdę sobie i rodzinie narażając się na utratę źródła utrzymania czy więzienie!!! Życzę powodzenia w takich praktykach i takiej współpracy pomiędzy SG i Policją, takie zachowania to nie braterstwo to patologia!!! Chcecie się integrować, poznawać i szanować proponuję wspólne imprezy integracyjne w postaci Andrzejków czy Choinek z żonami i dziećmi, takie coś integruje i uczy wzajemnego szacunku, do osoby i do służby. Znam wielu policjantów ale nigdy ja ich ani żaden z nich mnie nie postawił w niezręcznej a nie daj Boże w patologicznej sytuacji na służbie, jeżeli ktoś Ciebie szanuje nigdy nie postawi Cię w sytuacji która może skutkować problemami w życiu prywatnym czy służbie!!! |
|||
10-02-2015, 17:19
|
|||
|
|||
co innego odpuścić pijakowi, a co innego pouczyć zamiast pisać od razu kwit.
z nad buga |
|||
10-02-2015, 18:53
|
|||
|
|||
(10-02-2015 14:06 )nettai napisał(a): Za takie pomachanie legitymacją przez policjanta to miałem kilka lat temu postępowanie dyscyplinarne. Policjant był na dwóch gazach, a ja chcąc utrzymać dobre stosunki puściłem go. Kilometr dalej miał wypadek, na szczęście zjechał z drogi w drzewa, innych uczestników nie było. Ktoś wezwał policję do wypadku. A ta wezwała prokuratora. No i d..pa. Wygadał się, że był legitymowany przez f-szy SG. jestem w szoku... a jakby kogoś zabił to co??? gdybym ja prowadził takie postępowanie to oj... a wiesz kolego za co... że chłopa nie odwiozłeś do chałupy, a puściłeś żeby zmarnował życie sobie i innym ludziom... całe szczęście że tylko poległo drzewo i samochód... i jedynie uderzę się w piersi - nie było mnie tam, więc mogę sobie z dystansem bezpiecznie pisać |
|||
11-02-2015, 06:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2015 06:32 przez nettai.)
|
|||
|
|||
Inne czasy, inni ludzie. Strażnica i Posterunek w tej samej miejscowości. Na bani zdarzało się jeździć jednym i drugim. Taka była rzeczywistość. Sytuacja druga: kolega dawno temu jechał po terenie woj. warm.-maz, chyba w okolicach Olecka. Zatrzymał go policjant za przekroczenie prędkości. Mandat 100 zł. Ale Panie władzo w SG pracuję. Aha, no to 300 zł.
|
|||
11-02-2015, 18:59
|
|||
|
|||
zacznijmy szanować się nawzajem a nie za wszelką cenę robić wyniki - trzeba przede wszystkim być człowiekiem a później f-szem
BIAŁY WOJOWNIK |
|||
12-02-2015, 00:54
|
|||
|
|||
(06-02-2015 22:53 )wiedźma napisał(a): Ale na szczegółowej też będziesz sam otwierał naczepę... tak na przyszłość gdyby trzeba było komuś wykładni: Koszty wykonywania czynności umożliwiających przeprowadzenie kontroli celnej, w tym rozładunku, okazania i załadunku towaru pokrywa osoba posiadająca towary. podstawa prawna: - Art. 1, 6h–6j, 6l, 6p–6q, 6zb i 6zf ustawy z dnia 24 lipca 1999 r. o Służbie Celnej (t.j. Dz.U. z 2004 r. nr 156, poz. 1641 z późn. zm.). |
|||
12-02-2015, 09:23
|
|||
|
|||
Ja bym się podparł bardziej obowiązującymi przepisami
USTAWA z dnia 27 sierpnia 2009 r. o Służbie Celnej Art. 33. 1 5) udostępniać towary, urządzenia oraz środki transportu oraz zapewnić dostęp do pomieszczeń oraz innych miejsc będących przedmiotem kontroli; Art. 35. Koszty związane z realizacją obowiązków określonych w art. 33 ust. 1, z wyjątkiem obowiązków wskazanych w art. 33 ust. 1 pkt 4 i 9, oraz w art. 34 obciążają podmioty podlegające kontroli. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości