Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiany w systemie emerytalnym
05-06-2012, 20:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2012 20:44 przez waldisg.)
RE: Zmiany w systemie emerytalnym
Proponuję dalej bezgranicznie ufać stronie rządowej - zawieszenie protestu,bo odpowiedzialność za bezpieczeństwo, bo EURO, bo coś tam, coś tam a ministro Chichocki robi swoje. Metodycznie, małymi kroczkami zrobią co sobie zaplanowali i żaden związkowiec czy inny politruk im w tym nie przeszkodzi !!! Spełniony został ustawowy obowiązek tzw. konsultacji społecznych. Uwagi nie zostały wzięte pod uwagę ale konsultacje się odbyły i teraz zrobią na co mają ochotę. I nie wierzę, że Duda zajmuje się sprawdzaniem plotek - nigdy takiego pisma lub w podobnym tonie nie pisał. On też ma pewnie więcej sygnałów, że Chichocki i jego janczarowie nie śpią.
Czas przed lub w trakcie Euro był jedyna okazją do usztywnienia stanowiska i uzyskania gwarancji od rządu odnośnie nurtujących środowisko mundurowe zmian. Po Euro pójdzie już szybko, żadna siła im się nie przeciwstawi. A poparcie społeczne na bank będą mieli w tej materii (emki mundurowe)potężne.

http://www.zmieleni.pl/
https://www.youtube.com/watch?feature=pl...ckjYVki0-s
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-06-2012, 21:28
Jeżeli ma być coś od września, jak powiedział mi zaprzyjaźniony policjant , to może się okazać, że z odejściem w 3 miesiące będzie już problem. Oby to wszystko było kolejną plotą.

Sad
Znajdź wszystkie posty użytkownika
05-06-2012, 21:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2012 21:33 przez keyser soze.)
No cóż, po prostu związki to sprzedajne (sam się ocenzurowałem).

Jak bardzo trzeba dać się skorumpować, żeby zaprzepaścić jedyną okazję do zawalczenia o swoje?

(05-06-2012 21:28 )Alzheimer napisał(a):  Jeżeli ma być coś od września, jak powiedział mi zaprzyjaźniony policjant , to może się okazać, że z odejściem w 3 miesiące będzie już problem. Oby to wszystko było kolejną plotą.

No przecież o to chodziło!
06-06-2012, 08:17
(05-06-2012 21:31 )keyser soze napisał(a):  No cóż, po prostu związki to sprzedajne (sam się ocenzurowałem).

Jak bardzo trzeba dać się skorumpować, żeby zaprzepaścić jedyną okazję do zawalczenia o swoje?

(05-06-2012 21:28 )Alzheimer napisał(a):  Jeżeli ma być coś od września, jak powiedział mi zaprzyjaźniony policjant , to może się okazać, że z odejściem w 3 miesiące będzie już problem. Oby to wszystko było kolejną plotą.

No przecież o to chodziło!

Przykład z mojej PSG:
Dziwię się funkom, którzy już mają pełną "emkę" i jeszcze się zastanawiają, że może rząd "coś" rzuci, a może 01 coś podniesie - tendencja jest taka (przypominam, że chodzi o moje PSG, chociaż u innych pewnie podobnie), że dostają tylko "swojaki". Znaczna część "wysłużonych" funków licząc wszystko z cywilem i tym co ugrali "za zdrowie" na "emce" będzie miała ok. 3 tys.
Oni ciągle się zastanawiają czy odchodzić czy nie bo może rząd coś rzuci.
Zaznaczam, że dzieci tych funków w znacznej części są już "duże" tj. nie wymagają takiego nakładu kasy jak to jest z małymi bąblami - ja mając w perspektywie 3 tys. co miesiąc nie wychodząc z chaty ani chwili bym nie czekał.
Wiadomo, każdy ma swoje priorytety (czyt. plany i wydatki). Ja niestety nie zaliczam się jeszcze do "wysłużonych" więc muszę służyć, a wszystkim tym, co gryzą się z myślami, życzę aby podjęte przez nich decyzje były w 100% trafione!
Pozdrawiam
06-06-2012, 08:24
Wiem po sobie, że każdy grosz się liczy. Dlatego ludzie się wahają i nie ma co się dziwić.

Sad
06-06-2012, 13:00
(06-06-2012 08:24 )Alzheimer napisał(a):  Wiem po sobie, że każdy grosz się liczy. Dlatego ludzie się wahają i nie ma co się dziwić.
Zgadzam się, że każdy grosz się liczy tylko mi jeszcze chodzi o naliczanie 1,5 za 1 no bo przecież ma się to zmienić.
I pytanie czy warto stracić np z 8 lat?!
Ci co powiedzmy teraz są w wieku czterdziestu czy więcej lat raczej nie staną się młodsi, zdrowia nie będą mieli więcej, a żeby odrobić takie przykładowe 8 lat to już nie lada wyczyn zwłaszcza jeśli ktoś ma problemy ze zdrowiem.
Ba, teraz może być zdrowy jak koń, a np za rok coś go dopadnie i niestety nie zdąży dopracować tej pozostałej siódemki.
Ponadto podwyżka jest patykiem na wodzie pisaną obietnicą a "emka" będzie podnoszona o inflację - niby mniej kasy ale pewniej.
Dlatego jak pisałem wcześniej - powodzenia w podjęciu decyzji Smile
06-06-2012, 15:42
Połtora za rok nie bedzie liczone od 2013, ale wg noweli starym ma byc zachowane to, co wypracowali. A zwolnic sie, to tez nielatwa decyzja, kiedy ma sie dzieci lub kredyty. A ja np. mam :-)
Poza tym ta praca nie jest zla, uwierz morski.
Zobacz, jakie jest podejscie w cywilu wobec Pana, ktory nie otworzyl bramki na autostradzie (patrz internet) - ZWOLNIĆ!
U Nas złe jest tylko to, ze nie ma stabilizacji.
Ciagle jakies restrukturyzacje, koncepcje. Zmiany. Za duzo to ewaluuje i w malo optymistycznym kierunku.

Sad
06-06-2012, 18:46
(06-06-2012 15:42 )Alzheimer napisał(a):  Połtora za rok nie bedzie liczone od 2013, ale wg noweli starym ma byc zachowane to, co wypracowali. A zwolnic sie, to tez nielatwa decyzja, kiedy ma sie dzieci lub kredyty. A ja np. mam :-)
Poza tym ta praca nie jest zla, uwierz morski.
Zobacz, jakie jest podejscie w cywilu wobec Pana, ktory nie otworzyl bramki na autostradzie (patrz internet) - ZWOLNIĆ!
U Nas złe jest tylko to, ze nie ma stabilizacji.
Ciagle jakies restrukturyzacje, koncepcje. Zmiany. Za duzo to ewaluuje i w malo optymistycznym kierunku.

Zgadzam się z Tobą. Każdy ma jakieś wydatki, potrzeby.
W cywilu faktycznie miodu nie ma!
Dlatego to co pisałem wcześniej powoduje u wysłużonych funków dylematy i stąd moje życzenia powodzenia w podjęciu decyzji.
07-06-2012, 07:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2012 07:48 przez Alzheimer.)
Z drugiej strony po co iść na emke? Żeby tyrać u kapitalisty? To czy nie lepiej, najzwyczajniej w świecie pracować ile się da? I nie przesadzajmy z tymi schorowanymi czterdziestolatkami. Toż to młody wiek. W cywilu miałby on do przepracowania jeszcze 27 lat. Reasumując, jak nie ma się pomysłu na własny biznes, to trzeba pracować. To są również inne pozytywne aspekty. Urlop (na smieciowej umowie urlopu nie dostaniesz), trzynastka, opieki nad dziećmi-i pensja. 3000 złotych w cywilu wymaga nie lada wysiłku. A weź u kapitalisty zachoruj i idź na zwolnienie. Dwa razy i ,,paszoł won'' :-)
Dlatego ja w żadnym wypadku nie dziwie się tym, co pracują mimo wypracowanych lat. Za to znam wielu emerytów, co doznali w cywilu szoku i frustracji. Najłatwiej jest odejść jedynie z etatu komendanta :-)

Sad
07-06-2012, 09:03
(07-06-2012 07:41 )Alzheimer napisał(a):  Z drugiej strony po co iść na emke? Żeby tyrać u kapitalisty? To czy nie lepiej, najzwyczajniej w świecie pracować ile się da? I nie przesadzajmy z tymi schorowanymi czterdziestolatkami. Toż to młody wiek. W cywilu miałby on do przepracowania jeszcze 27 lat. Reasumując, jak nie ma się pomysłu na własny biznes, to trzeba pracować. To są również inne pozytywne aspekty. Urlop (na smieciowej umowie urlopu nie dostaniesz), trzynastka, opieki nad dziećmi-i pensja. 3000 złotych w cywilu wymaga nie lada wysiłku. A weź u kapitalisty zachoruj i idź na zwolnienie. Dwa razy i ,,paszoł won'' :-)
Dlatego ja w żadnym wypadku nie dziwie się tym, co pracują mimo wypracowanych lat. Za to znam wielu emerytów, co doznali w cywilu szoku i frustracji. Najłatwiej jest odejść jedynie z etatu komendanta :-)

"Najłatwiej jest odejść jedynie z etatu komendanta :-) " - może i najłatwiej odejść ale chyba takiemu to najtrudniej się odnaleźć: wszyscy się go słuchali aż tu nagle witamy w kapitalistycznym świecie, wszyscy mają go w dupie, były 01 jest taki sam "zwykły" jak inni ludzie Big Grin
07-06-2012, 09:41
Dlatego większość komendantów, naczelników-nie pracuje. A zapewniam, że i nie jeden sierżant doznał szoku, z kim musiał w cywilu pracować.

Sad
08-06-2012, 14:04
Wielu kolegów pyta mnie o prace koncepcyjne MSW dotyczące stworzenia tzw. dodatku "motywacyjnego", który w założeniach miałby zastąpić/scalić obecne dodatki jednak miałby nie być liczony do podstawy wyliczenia emerytury. Tu coś dla nich:

http://www.nszzp.pl/index.php?option=com...&Itemid=30
08-06-2012, 19:37
Czyli pracujemy dalej?

Sad
08-06-2012, 21:19
(08-06-2012 19:37 )Alzheimer napisał(a):  Czyli pracujemy dalej?

To pracujemy czy służymy? Wink
Jak to pierwsze to w niedzielę nie idę do roboty (i to jeszcze na nockę Big Grin )
08-06-2012, 21:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2012 21:31 przez Alzheimer.)
Morski. Nie sprowadzajmy się do poziomu psa, który służy Panu, czy też służby w pańskim folwarku. To jest praca. :-)
Za pracę dostajemy pieniądze.

Sad
09-06-2012, 08:05
(08-06-2012 21:29 )Alzheimer napisał(a):  Morski. Nie sprowadzajmy się do poziomu psa, który służy Panu, czy też służby w pańskim folwarku. To jest praca. :-)
Za pracę dostajemy pieniądze.

Trochę za poważnie kolego wszystko bierzesz do siebie.Wiadomo, że napisałem to dla żartu Smile
09-06-2012, 08:12
Nie przejmuj się. Ogólnie jestem niepowazny :-)

Sad
09-06-2012, 20:07
(09-06-2012 08:12 )Alzheimer napisał(a):  Nie przejmuj się. Ogólnie jestem niepowazny :-)

Hehehe, dobre Smile W tej firmie trzeba być niepoważnym żeby przetrwać i nie dać się władczym gamoniom; ja też jestem niepoważny Wink
pozdrawiam
09-06-2012, 20:23
Kolego.. Przetrwamy i będziemy się śmiać się z tego wszystkiego na emeryturze. Pozdrawiam.

Sad
10-06-2012, 08:35
...naliczonej z dziesięciu lat służby...
Pozdrawiam
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Kontakt | Your Website | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS