Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiany w systemie emerytalnym
31-03-2015, 21:43
RE: Zmiany w systemie emerytalnym
(31-03-2015 20:44 )Bond napisał(a):  
(31-03-2015 17:33 )J.K.B. napisał(a):  Sorry, ale po wyborach a w zasadzie w 2016r. emerytura będzie naliczana z 10-ciu ostatnich lat. Na razie politycy biją się w piersi, że nic nie kombinują przy emeryturach a w szufladzie mają gotowy projekt.
No i mamy nowego jasnowidza na forumSmile a powiedz, podwyzka będzie w 2016?Smile

Trzeba poczekać do 2016 r. Będzie ewakuacja KG czy też nie. Ja stawiam na tak, luty 2016.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-04-2015, 13:50
Odpowiedzi http://www.nszzp.pl/index.php?option=com...&Itemid=30 http://www.nszzp.pl/index.php?option=com...&Itemid=30
03-04-2015, 02:16
Rudy jako płemieł też listy Wam wysyłał Smile I też zarzekał się, że nic się nie dzieje. Ich zapewnienia nie są warte psiego gówna. Rząd na bruk, bruk na rząd !!!!!

http://www.zmieleni.pl/
https://www.youtube.com/watch?feature=pl...ckjYVki0-s
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
03-04-2015, 12:14
(01-04-2015 13:50 )quasimodo1 napisał(a):  Odpowiedzi http://www.nszzp.pl/index.php?option=com...&Itemid=30 http://www.nszzp.pl/index.php?option=com...&Itemid=30

Data 1 kwietnia zobowiązujeBig Grin Rządzący też mają poczucie humoruBig Grin Teraz tylko czekać aż ktoś z MSW wyskoczy z hasłem Prima AprilisWink
03-04-2015, 13:27
(03-04-2015 12:14 )PlanetaX napisał(a):  
(01-04-2015 13:50 )quasimodo1 napisał(a):  Odpowiedzi http://www.nszzp.pl/index.php?option=com...&Itemid=30 http://www.nszzp.pl/index.php?option=com...&Itemid=30

Data 1 kwietnia zobowiązujeBig Grin Rządzący też mają poczucie humoruBig Grin Teraz tylko czekać aż ktoś z MSW wyskoczy z hasłem Prima AprilisWink

Dla nich "Prima aprilis" jest 365 dni w roku a niektórzy szybciej kłamią jak oddychają.
03-04-2015, 21:01
na stronie MSW data publikacji to 31 marzec....
06-04-2015, 13:08
(31-03-2015 19:33 )lenek napisał(a):  
(31-03-2015 17:33 )J.K.B. napisał(a):  Sorry, ale po wyborach a w zasadzie w 2016r. emerytura będzie naliczana z 10-ciu ostatnich lat. Na razie politycy biją się w piersi, że nic nie kombinują przy emeryturach a w szufladzie mają gotowy projekt.
Jesteś superprorokiem. Nie wiadomo kto będzie rządził po wyborach, ale Ty już wiesz jakie reformy emerytalne wprowadzi Smile
W sumie lenek , to J.K.B nic nowego nie powiedział Smile - emka naliczana z 10 ostatnich lat - przecież to już obowiązuje "wiecznie młodych" - art.18f.1 ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy .........
10-04-2015, 20:37
U Nas (gdzie? nie istotne), ale zaczyna się znowu jakieś dziwne Warjactwo. Ludzie chodzą, jeden do drugiego i zaczynają się nakręcać. Każdy mówi, że to plotki z tym naliczaniem emerytur od podstawy, czy coś w tym rodzaju. Szykują kwity, bo ktoś mówi, że od 1 stycznia 2016 ma to wejść. Nie wiem co o tym myśleć. Jak w tym przysłowiu: W plotkach jest trochę prawdy.
Tak się zaczynają nakręcać, że jak w poprzednich latach głosowali na pewną partię od pierwszych liter Pojazd Obserwacyjny to teraz mówią tylko o takiej Piwo i Soki.
Ja też o tym myślę, muszę myśleć o rodzinie a nie o ideałach i misji SG. Czy dobrze myślę - nie wiem, ale jak tak dalej pójdzie to ta druga partia dojdzie do władzy, a my będziemy mieli odpowiednie emerytury i dalej będziemy pracowali - służyli. Najwyżej Górka się zmieni.
A co WY o tym myślicie?
No i najważniejsze: BEZ PLUCIA.
10-04-2015, 22:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2015 22:09 przez quasimodo1.)
(10-04-2015 20:37 )BiBi napisał(a):  Szykują kwity, bo ktoś mówi, że od 1 stycznia 2016 ma to wejść. Nie wiem co o tym myśleć. Jak w tym przysłowiu: W plotkach jest trochę prawdy.

Jako funk powinieneś teoretycznie być zorientowany w procesie legislacyjnym ustaw(chyba jeszcze wbijają to do głów w Kentucky czy Szaolin ) - w tym wypadku ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym służb mundurowych ( jej nowelizacji) - termin 01.01.2016 nierealny ze względu wyborów parlamentarnych w którąś z niedziel m-ca pażdziernik 2015 roku. Do końca kadencji obecnego parlamentu pozostało 7 posiedzeń do wakacji ,cały sierpień to wakacje parlamentu , we wrześniu z 2 posiedzenia , pażdziernik to wybory , listopad to układanie nowego rządu , w grudniu mętlik przedświąteczny itd. Do tej pory strona rządowa nie przedstawiła żadnego ewentualnego nowego projektu nowelizacji ustawy emerytalnej i nie przedstawi i jeśli takowy gdzieś ma schowany za pazuchą to nie przedstawi ,ponieważ nie zdąży . Zasada jest jedna -wszystkie projekty męczone w parlamencie a nie uchwalone przez parlament ,odpadają wraz z wygaśnięciem jego kadencji i trzeba je pisać od nowa a droga ich to nowa ścieżka legislacyjna. Także sraczka jak po salmonelli jeszcze nie wskazana ,ewentualnie gdyby miały przyjść zmiany( jeśli w ogóle miałyby wejść) to najwcześniej w latach 2017-2018 Smile - ze wskazaniem że wybory wygra peło.
11-04-2015, 07:09
[/quote]

Zasada jest jedna -wszystkie projekty męczone w parlamencie a nie uchwalone przez parlament ,odpadają wraz z wygaśnięciem jego kadencji i trzeba je pisać od nowa a droga ich to nowa ścieżka legislacyjna. Także sraczka jak po salmonelli jeszcze nie wskazana ,
[/quote]

No, chyba że przy sterach pozostanie - a wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują - PO, wówczas projekt zmian w sys. emerytalnym (który już pewnie jest dopracowany do granic możliwości) w try miga przejdzie legislację niczym nasze Pendolino.
11-04-2015, 09:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2015 09:20 przez Kłykcin kończysty.)
Niech zmienią wreszcie te podwyższanie przez komendantów dodatków dla swoich tylko przydupasów przed odejściem na emeryturę. Albo wszystkim po rowno, albo nikomu. Koniec tego!
11-04-2015, 16:21
Ustawa o zaopatrzeniu emerytalnym oczywiście jest. Ale zawsze akty wykonawcze mogą coś uregulować. A tu tak jak przy ustawach nie musi być czytań itd. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Może coś się dowiemy od Naszych Związkowców. W piątek byli w W-wie. No, tak ale co Nasi Związkowcy mogą ugrać. Już prawie wszystko nam zabrali.
Pozdro.
11-04-2015, 16:39
(11-04-2015 16:21 )BiBi napisał(a):  Ustawa o zaopatrzeniu emerytalnym oczywiście jest. Ale zawsze akty wykonawcze mogą coś uregulować. A tu tak jak przy ustawach nie musi być czytań itd. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Może coś się dowiemy od Naszych Związkowców. W piątek byli w W-wie. No, tak ale co Nasi Związkowcy mogą ugrać. Już prawie wszystko nam zabrali.
Pozdro.

Czytania w komisjach muszą się odbyć . Wszystkie newralgiczne zapisy znajdują się w ustawie - żadnych zmian rozporządzeniami nie zmienią - ustawa jest nadrzędna .
11-04-2015, 21:55
A ja uważam że puki zamiata w Wawce Dominik to wszystko zdarzyć sie możne!
12-04-2015, 18:26
I myślisz, że będziemy mieć inne przepisy emerytalne niż policjanci i reszta mundurówki ?Huh
13-04-2015, 10:15
[quote='lenek' pid='15889' dateline='1428859604']
I myślisz, że będziemy mieć inne przepisy emerytalne niż policjanci i reszta mundurówki ?

A przepisy mundurowe? Wszyscy mają takie same? A czy policja ma punkty? Itd.
W naszej formacji jest jednak zawsze inaczej.
13-04-2015, 11:11
I kolor munduru też inny...
Ale przecież rozmawiamy o przepisach emerytalnych, a nie mundurowych.
13-04-2015, 14:34
policja od 2015 tez wchodzi na punkty.

z nad buga
13-04-2015, 18:37
(13-04-2015 10:15 )BiBi napisał(a):  [quote='lenek' pid='15889' dateline='1428859604']
I myślisz, że będziemy mieć inne przepisy emerytalne niż policjanci i reszta mundurówki ?

A przepisy mundurowe? Wszyscy mają takie same? A czy policja ma punkty? Itd.
W naszej formacji jest jednak zawsze inaczej.

Lenek ma rację , co ma Dominik do tego , aby zmienić ustawę emerytalną służb mundurowych to jest niestety za cieńki w uszach .
13-04-2015, 21:05
Pewnie chodzi o to , że Dominik sam inicjował różne projekty dzięki którym funek ubożał.
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Kontakt | Your Website | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS