Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Zmiany w systemie emerytalnym
|
01-03-2012, 17:31
|
|||
|
|||
RE: Zmiany w systemie emerytalnym
Sukces?!?!?! Dobre
Jak się z czegoś nie korzysta to i dużo łatwiej się to oddaje. Kolejna sprawa to chęć przypodobania się kierownictwu MSW oczywiście w trosce o przyszłość swoich 4 liter. Już raz tego typu oszczędności poczyniono pozbawiając biedotę graniczną diet za 12 godzinne służby, które to diety z powodzeniem funkcjonują w Kodeksie Pracy. A wszystko to dzieje się na zasadzie sławetnej "Bajki o mrówce" zasuwającej piątek, świątek i niedziela a zarabiającej 2 tyś. za to mającej nad sobą 20 zarządców zarabiających po 10 tyś. każdy. Nadchodzi kryzys i szuka się oszczędności. I co wówczas robią owi wspaniali zarządcy??? Obcinają pensję mrówce a sobie dają podwyżki ..za racjonalizację kosztów. Ot i taka jest szara polska rzeczywistość ..oczywiście do czasu aż ludzie się wkurzą i wyjdą na ulice aby podziękować owym "dobroczyńcom". I ja bym tu nie filozofował tylko do końca walczył o art. 74 nawet zaskarżając nowelizację do trybunału konstytucyjnego. Związki powinny sypnąć groszem na dobrych prawników i to właśnie oni powinni nas reprezentować. Tylko czy związki mają w tym interes??? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości