Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Zmiany w systemie emerytalnym
|
17-09-2023, 09:03
|
|||
|
|||
RE: Zmiany w systemie emerytalnym
Tak z ciekawości, wie ktoś jak procentowo wygląda obecnie ilość funków na "starych zasadach"?
|
|||
17-09-2023, 21:23
|
|||
|
|||
RE: Zmiany w systemie emerytalnym | |||
18-09-2023, 08:05
|
|||
|
|||
No i wszystko się zgadza - za 4 czy 5 miesięcy 10% odejdzie, zostanie 5% kadry pseudokierowniczej i po problemie emerytów!
Szczęśliwe jest życie emeryta!!! |
|||
10-07-2024, 18:24
|
|||
|
|||
Tuskowe pismaki przez kilka lat zajęci byli propagandą powrotu do koryta. Teraz jak już są u koryta można znowu zabierać Standardowo robią piarowy grunt pod negatywne nastawienie społeczeństwa do nas...
https://businessinsider.com.pl/gospodark...zb/qngg9mj |
|||
10-07-2024, 21:45
|
|||
|
|||
(10-07-2024 18:24 )PlanetaX napisał(a): Tuskowe pismaki przez kilka lat zajęci byli propagandą powrotu do koryta. Teraz jak już są u koryta można znowu zabierać Standardowo robią piarowy grunt pod negatywne nastawienie społeczeństwa do nas...Byś odszedł w lutym tego roku to byś się nie podniecał. Jesteś wiecznie dymany przez system? System jest dobry, tylko zasady ch...owe. pozdrawiam emerytów tego dobrego rozdania. To była dobra decyzja ? |
|||
11-07-2024, 21:45
|
|||
|
|||
(10-07-2024 21:45 )Nemo napisał(a):To nie podniety to obserwacje I mogę odejść kiedy najdzie mnie na to ochota... To raczej temat dla młodszej części naszej formacji i tych co będą do nas wstępować. Po drugie nie każdemu świat kończy się na czubku własnego nosa...(10-07-2024 18:24 )PlanetaX napisał(a): Tuskowe pismaki przez kilka lat zajęci byli propagandą powrotu do koryta. Teraz jak już są u koryta można znowu zabierać Standardowo robią piarowy grunt pod negatywne nastawienie społeczeństwa do nas...Byś odszedł w lutym tego roku to byś się nie podniecał. Jesteś wiecznie dymany przez system? System jest dobry, tylko zasady ch...owe. pozdrawiam emerytów tego dobrego rozdania. To była dobra decyzja ? I gratuluję, że takim bystrzakiem jesteś ..z najlepszego emerytalnego rozdania Normalnie rozwaliłeś system Drugiego takiego ze świecą szukać.... |
|||
11-07-2024, 22:18
|
|||
|
|||
Widzę, że już machina propagandowa rudego zaczyna przynosić efekty. I po co sobie skaczecie do gardeł?????
Przecież to jest celowe działanie aby skłócić społeczeństwo i wykazać, że jakiekolwiek podwyżki w przyszłym roku są niewskazane. Mamy procedurę nadmiernego deficytu (zapewne ustaloną po 13 grudnia 2023 w Brukseli, która to procedura jest bardzo na rękę bandytom politycznym obecnie będącym u władzy) to usprawiedliwia wszelkie cięcia i ograniczenia w wydatkach, przecież my byśmy dali ale PiS narozrabiał i nie możemy bo Bruksela nie pozwala. Zauważcie, że ci co byli w układzie (nauczyciele) w nagrodę za bojkot i próbę destabilizacji po zmianie rządzących w postaci protestu "maturalnego" kilka lat temu, dostali 30% podwyżki w tym roku ale inni już nie. Teraz będzie można pod płaszczykiem procedury nadmiernego deficytu ograniczać lub też likwidować to co PiS dał społeczeństwu. Wszystkie obecnie nagłaśniane pseudoafery finansowe mają otumanić społeczeństwo. Ceny energii już zostały uwolnione i inflacja puka do drzwi. Nie będzie cięcia stóp procentowych (winę zrzuci się na Glapińskiego), podniesie się akcyzę na papierosy i alkohol, itp... itd. Każda inflacja ma ten plus, że wpływy z VAT do budżetu wzrosną ale dopiero to będzie jasne w następnym roku. I tak to społeczeństwo będzie manipulowane. W efekcie przez 2 kolejne lata podwyżki jeżeli będą to będą marginalne (bo deficyt, bo procedura itp) a w roku przed wyborami "łaskawie" dorzuca trochę więcej kasy aby wykazać jak to są hojni. A system e-faktur, który PiS nie zdążył wprowadzić "ujebali" na dwa lata (jeszcze przez te 2 lata będzie można trochę na VAT pokręcić lodów). Zastanawiam się czy odważą się coś ruszyć w/s emek mundurowych w obecnej sytuacji na granicy z Białorusią ale zakusy pewnie są. |
|||
12-07-2024, 09:57
|
|||
|
|||
(11-07-2024 22:18 )towarzysz napisał(a): Widzę, że już machina propagandowa rudego zaczyna przynosić efekty. I po co sobie skaczecie do gardeł?????I wtedy wjechał on Towarzysz ubrany cały na biało i zakrzyknął nie kłóćcie się (choć sam do kłótni zawsze prowokuje). Towarzyszu my to wszystko wiemy, oglądaliśmy TVP przez ostatnie 8 lat to Wina Tuska Merkel no i Putina oczywiście ale najbardziej Tuska i Unii Europejskiej, no i jak się okazuję również nauczycieli bo mieli czelność przez 10 lat prosić o podwyżkę (jak im tak dobrze po tej podwyżce to się możesz przebranżowić). Powiedz nam coś nowego bo już lekko trącisz myszką. Postrasz nas jeszcze Konfederacją bo oni to w ogóle wyobraź sobie chcą deficyt i dług zmniejszyć !!! jak oni śmią |
|||
12-07-2024, 20:01
|
|||
|
|||
Marian... Mariam.. ty mnie w ogóle słuchasz??? A twoja Hela co na to???
Marian widzę, że tak jak Heli nie słuchasz tak i nie rozumiesz co inni piszą. Wiem, że z lenistwa nie chciało Ci się sprawdzić ale nauczyciele przez 8 ostatnich lat dostawali podwyżki i nie musieli o nie prosić: https://strefaedukacji.pl/pensje-nauczyc...5-17252585 Czy za małe czy za duże kwestia do dyskusji. I nie mam nic przeciwko podwyżkom nauczycieli nawet o 30%. Ale wkur.... mnie traktowanie wybiórczo grup zawodowych w budżetówce. O ile mundurowi ostatnio dostawali lepsze podwyżki niż pozostali ze względu na napiętą sytuację na wschodzie i problemy kadrowe o tyle nie rozumiem dlaczego pracownicy cywilni "mundurówek" pracownicy sądów, urzędów i instytucji państwowych nie dostali po 30% albo chociaż po 20%??? Bo co, bo nie postawili się PiSowi przy władzy??? Jest to ewidentne i jawne faworyzowanie tej grupy zawodowej za "strajk maturalny". To tyle w tej kwestii, tematu deficytu i długu nie będę z Tobą poruszał bo już wnioskuję, że masz o tym mgliste pojęcie. Pożyjemy zobaczymy czy w styczniu 2025 Twój entuzjazm będzie równie wysoki. Mnie już na dzień dzisiejszy to dynda jestem już na EM-ce i mam dodatkowe źródło dochodu. Ale skoro entuzjastom "kłamliwej propagandy" to pasuje niech się dzieje wola nieba tylko niech nie wypłakują się tutaj jak to są dymani. |
|||
17-08-2024, 10:44
|
|||
|
|||
Towarzysz pięknie napisane.Ja należę do tych szczęśliwców co ty,wybrałem spokojny łep i przynajmniej nie muszę się martwić co będzie.Pozdawiam szczęśliwych emerytów.
|
|||
18-08-2024, 00:43
|
|||
|
|||
Prawa gospodarki są nieubłagane - idzie kryzys i będzie coraz gorzej. Next Year podwyżki 4% a waloryzacja 7% więc o czym tu mowa... Zostaną swieżaki i karierowicze.. To chyba ostatni rzut masowych emek...
Szczęśliwe jest życie emeryta!!! |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości