Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Sprawdziany i kontrole
|
03-03-2015, 21:39
|
|||
|
|||
Sprawdziany i kontrole
Proszę pisać jak na poszczególnych placówkach ten temat wygląda bo u mnie ciągle i namiętnie kontrole są przeprowadzane, a egzaminują "studenci" i dosłownie (cóż takie mamy czasy i kadrę) Dzień bez kontroli i sprawdzianu to dzień stracony. Pozdrawiam
|
|||
04-03-2015, 11:07
|
|||
|
|||
RE: Sprawdziany i kontrole
Z czego Cię egzaminują ? Z Ordynacji Podatkowej?
Tak tylko pytam - bo posta zamieściłeś w wątku o finansach. |
|||
04-03-2015, 11:20
|
|||
|
|||
W sumie z finansami ma to też dużo wspólnego bo straszą zabieranie dodatków etc. Egzaminują w przepisów na każdej zmianie z czego tylko się do i kto tylko ma ochotę nie mając samemu wiedzy, znając odpowiedź na zadawane pytanie ale i to nie koniecznie.
|
|||
04-03-2015, 12:27
|
|||
|
|||
Egzaminator jest o tyle w dobrej sytuacji, że wie jakie zada pytanie i jest w stanie przez kilka dni wertować przepisy by przygotować się na odpowiedź. A potem może rżnąć fachurę i udowodniać funkcjonariuszowi, że ten się nie zna na swojej robocie.
Wszyscy funkcjonariusze SG są równi. ...ale stołeczni są równiejsi od innych. |
|||
04-03-2015, 12:36
|
|||
|
|||
W Budomierzu pytają dla samego pytania :-( pozdrowienia dla pana studenta- z dużej litery to by było za dożo powiedziane wiec jest małą
|
|||
04-03-2015, 12:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2015 12:42 przez marcell.)
|
|||
|
|||
Też to przerabiałem. Nie jest ważne jak wykonujesz robotę, ale jak recytujesz formułki z kodeksu schengen :-)
A gdy już doszlo do ewaluacji - przyczyny przepytanek (oczywiscie wszyscy rozdygotani), to bledy byly w dowodzeniu a nie na naszych stanowiskach pracy :-) (04-03-2015 12:36 )Renegat napisał(a): W Budomierzu pytają dla samego pytania :-( pozdrowienia dla pana studenta- z dużej litery to by było za dożo powiedziane wiec jest małą Wyrazy współczucia. Najważniejsze to nie dać się zeszmacić i robić swoje. Ja wychodziłem z założenia, że zamiast nagród i podwyższonych dodatków, wolę święty spokój. I dobrze na tym wyszedłem. |
|||
04-03-2015, 12:53
|
|||
|
|||
marccel
Z jakiej placówki jesteś? |
|||
04-03-2015, 12:56
|
|||
|
|||
z aeroportu, tego największego :-)
|
|||
04-03-2015, 15:52
|
|||
|
|||
Renegat - opisz jak takie "klasówki" wyglądają, tzn. kiedy są przeprowadzane (na odprawie?), ile czasu trwają, z jakiego zakresu są pytania i kto je sprawdza?
Piszesz, że takie sprawdziany są co służbę, więc zastanawiam się kto (na jakim stanowisku) zajmuje się sprawdzaniem Waszej wiedzy. |
|||
05-03-2015, 12:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2015 15:38 przez aisha.)
|
|||
|
|||
Jestem z tej samej placówki co Renegat, sprawdziany są co odprawa,na każdej służbie chodzą także po pasach oraz wyłapuj na korytarzu celem odpytania , jednemu słowem jak w szkole. Może faktycznie naszym" studentom" studiowanie w głowie poprzewracało i sesja się udziela, a sprawdziany poprawia ppor który sam znieważył koleżankę™ na służbie może lubi klasówki bo żona przynosi pracę™ ze szkoły do domu i mu się też to podoba. Straszą nas zabieraniem dodatków, które w rzeczy samej są już najniższe jakie mogą być. Proszę powiedzcie mi czy to są już sytuacje mobingowe, co się musi stać aby ktoś w końcu zauważył naszą sytuację. Wolnych weekendów też nam nie udzielają i straszą zieloną mówiąc "na zilonej mają, chcecie nie ma sprawy kończycie slużbę w piatek o 23 i zaczynacie w poniedzialek o 1 w nocy -tak rozumieją wolny wekeend" Gdzie można zgłosić cała masę naruszeń„ która u nas występuje,a nie za bardzo mogę tutaj napisać. Sądze że spowinny się tym zainteresować odpowiednie wydziały od sekcji kontroli i nadzaru począwszy poprzez NIK.pozdrawiam
|
|||
06-03-2015, 01:58
|
|||
|
|||
RE: Sprawdziany i kontrole | |||
06-03-2015, 07:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2015 07:46 przez nettai.)
|
|||
|
|||
Z mojej praktyki wynika, że najbardziej lubią kontrolować osoby które sobą nic nie reprezentują. Dostali w swoje dłonie narzędzia i wykorzystują to. Tylko, że w nieodpowiedni sposób. Taki ,,kontroler" dąży do tego żeby tylko uje...bać funkcjonariusza i cieszy się się, że ma gówniany wynik. Chociaż sam zna odpowiedzi tylko na swoje pytania, czasami nawet ma je zapisane w notatniku. Zadać mu pytanie z innego zestawu to siedzi i kwiczy.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości