Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Zapomoga
|
11-06-2015, 00:05
|
|||
|
|||
Zapomoga
Istnieje w naszej firmie mozliwosc otrzymania zapomogi finansowej od komendanta oddzialu. Kiedys slyszalem jak to ludzie pisza i dostaja kase.
I mnie sytuacja zyciowa zmusila do napisania prosby. Zona po macierzynskim bez pracy na zasilku od lutego. Jakos jeszcze dawalismy rade bo byla i 13tka i mundurowka wiec na zycie starczalo. Teraz znalazla prace za kase troche wieksza jak zasilek wiec mlody musial isc do zlobka. Do zlobka publicznego 71 miejsce w kolejce (dziecko zapisane 1,5 roku temu) wiec trzeba bylo poslac do niepublicznego. Czesne 750 zl + ok 200 zl wyzywienie. generalnie z mojej wyplaty starczalo kasy tylko na oplaty i kredyty. Na zlobek kasa od rodziny pozyczona. Debety na kontach wyczerpane. W sumie to nie spodziewalem sie zbyt wiele, ale to co wplynelo mi na konto to jakis smiech na sali. Dostalem zapomoge na 3 osobowa rodzine praktycznie bez srodkow do zycia w kwocie ok 400 zl :E Normalnie nie wiem na co wydam ta kase. A podobno ludzie pisza o zapomoge bo nie maja na nowe opony do samochodu, buduja sobie garaz i nie starczylo na material lub kupili nowe auto na kredyt i nie maja kasy na raty. Slyszalem, ze takim tez przyznaja i podejrzewam, ze pewnie wiecej niz tym naprawde potrzebujacym. Znajoma tez pisala, jest matka samotnie wychowujaca dziecko w podobnej sytuacji materialnej co ja i dostala kilka zlotych wiecej. Normalnie zenada. No nic musialem wylac swoje zale |
|||
11-06-2015, 08:30
|
|||
|
|||
RE: Zapomoga
No, nieźle. Cała kwintesencja RP. Funkcjonariusz, który w rocie ślubowania ma min. narażanie swego życia dla innych, ledwo wiąże koniec z końcem, nie stać go na przedszkole dla dziecka. Oczywiście ekspresy do kawy (co to narażają jedynie swe nadciśnienie) nie mają podobnych problemów - tam kasa zawsze jest. Brak słów.
Powtarzając za klasykiem " ch..., d.. i kamieni kupa". Miłego czwartku. Qualin, nie wiem jak to jest z tymi zapomogami ale pisz wnioski - to nic nie kosztuje. |
|||
11-06-2015, 13:16
|
|||
|
|||
Temat przeniesiono oraz poddano edycji [zgłoszenia użytkowników].
Rozumiem, że Zbigniew S. to obecnie idol popkultury ..jednak pomimo tego, że idealnie nie jest to pewien poziom "jakości" trzeba trzymać. Jak nie mamy nic istotnego do powiedzenia ewentualnie wzbiera w nas fala nienawiści to spożytkujmy tą naszą energię na coś społecznie użytecznego np. posprzątajmy śmieci w naszej okolicy. Pozdrawiam |
|||
11-06-2015, 13:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2015 13:50 przez Kłykcin kończysty.)
|
|||
|
|||
Nieładnie pozbawiać takie znamienite forum swojskiego folkloru
Poprawność w internecie jest nudna. |
|||
11-06-2015, 20:57
|
|||
|
|||
Wszystkim uciśnionym i niedoinwestowanym w SG, także tym wielodzietnych z wyboru lub z niedbalstwa, bez regularnie przyznawanych zapomóg komendanta oddziału, także tym którym mało 3 lub 4 tys uposażenia co miesiąc, trzynastki, mundurówki, wcześniejszej emerytury, regularnych nagród, dopłaty do wypoczynku, 40 dni płatnego urlopu - migawka z życiaw cywilu. Ku pokrzepieniu.
http://m.money.pl/wiadomosci/artykul/6-z...24467.html |
|||
11-06-2015, 22:08
|
|||
|
|||
Przepracowalem w cywilu wiecej lat jak w mundurze wiec nie wyskakuj z takimi komentarzami o marnej wartosci merytorycznej. Z kazdym Twoim postem utwierdzam sie w przekonaniu, ze musisz miec jakis problem ze soba. Robisz z siebie forumowego blazna, ktory plecie trzy po trzy byle tylko cos napisac i kogos zhejtowac.
Takis madry to utrzymaj 3 osobowa rodzine za jedna pensje, chociaz czekaj, bo jak Ciebie czytam to dochodze do wniosku, ze Ty raczej nie masz rodziny bo ktoz by chcial sie zwiazac z czlowiekiem o tak nikczemnym charakterze i podlym nastawieniu do innych ludzi. |
|||
12-06-2015, 18:52
|
|||
|
|||
Niestety, ale takie zapomogi są niskie. Jakoś nie wierzę, żeby ktoś na jakieś garaże, budowy czy opony dostawał. Prędzej z kasy zapomogowo-pożyczkowej. To na takie rzeczy sam brałem pożyczki.
|
|||
12-06-2015, 21:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-06-2015 21:44 przez straznik123.)
|
|||
|
|||
No właśnie dostają ludzie i to nawet kwoty 4 cyfrowe :/ i podobno takie prośby najczęściej piszą oficerowie.
|
|||
13-06-2015, 04:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-06-2015 04:30 przez Kłykcin kończysty.)
|
|||
|
|||
Kompletne bzdury. Zaden normalny przy zdrowych zmyslach przewodniczacy komisji zapomogowej nie zatwierdzi zapomogi na opony. Co do tresci wnisokow porozmawialem sobie kiedys z takim przewodniczacym. Co najmniej polowa z nich stanowila wedlug mnie probe bezczelnego uzyskania pieniedzy. Np na splate raty za dom bo funkcjonariusz nie dawal rady. Zona ...... takze pracowala w SG.
|
|||
13-06-2015, 08:40
|
|||
|
|||
RE: Zapomoga | |||
13-06-2015, 11:36
|
|||
|
|||
Zapomogi idą z tego samego funduszu co nagrody. Każdy przełożony uprawniony do dysponowania funduszem ma zatem możliwość kierowania polityki w tym zakresie.
I jedni dają zapomogi w "specjalnych sytuacjach", inni wszystkim wnioskującym, a jeszcze inni nikomu wrzucając kasę w nagrody. Moim zdaniem lepiej jest dać jednej osobie z dużym problemem 5 tysięcy, niż 10 osobom po 500 zł. |
|||
13-06-2015, 21:21
|
|||
|
|||
Popieram w 100%.
Zapomoga powinna być zacnych rozmiarów albo wcale. Kilka lat temu napisałem prośbę. To co otrzymałem, zapomogą nazwać było trudno. Dodam że samo podjęcie decyzji o tym żeby prosić o pomoc, dla niektórych nie jest takie proste. |
|||
14-06-2015, 10:52
|
|||
|
|||
Prosbe o zapomoge można też napisać w czyimś imieniu, nie musi pisać osobiście osoba, która potrzebuje pomocy.
|
|||
14-06-2015, 11:53
|
|||
|
|||
Spytam jeszcze raz. Jak mozna pisac o zapomoge, dostajac na łapę min. 3 tysiace miesiecznie plus nagrode roczna, jakies tam mniejsze lub wieksze nagrody na maj i listopad, doplate do wypoczynku i mundurowke, ktora nikt nie przeznacza w calosci na zakup umundurowania? No?
|
|||
14-06-2015, 12:17
|
|||
|
|||
A te 3 tysiące miesięcznie to brutto tak? Bo jeżeli tak, to na rękę wychodzi coś niecałe 2400. Rzeczywiście szał, może nawet co poniektórym d... urwać z tego dobrobytu.
W przypadku, gdzie małżonek nie pracuje to rzeczywiście, mundurówkę trzeba przeznaczyć na ubranie dla dzieci, etc. Aha. Zapomniałam. Mamy sezon, więc można jeść agrest. Yo! |
|||
14-06-2015, 12:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2015 12:23 przez straznik123.)
|
|||
|
|||
Nigdy nie bylem w takiej sytuacji bo zwyczajnie starczalo nam pieniedzy, ale jak juz pisalem malzonka stracila prace wiec ucieklo nam 2400 zl z budzetu domowego miesiecznie. I teraz wyobraz sobie, ze moje jak to napisales 3 tys starcza glownie na oplaty (kredyt mieszkaniowy 800, kredyt na wykonczenie mieszkania 300, czynsz 650, jeszcze dwa telefony, kablowka, energia), a za cos trzeba zyc prawda. Wlasnie dzieki trzynastce oraz mundurowce udalo nam sie jakos zwiazac koniec z koncem, az przyszedl taki miesiac, ze zwyczajnie nie bylo za co kupic podstawowych produktow. Daleki jestem od wyciagania pieniedzy, ale nie mialem juz ich skad wziac.
|
|||
14-06-2015, 12:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2015 12:25 przez Kłykcin kończysty.)
|
|||
|
|||
(14-06-2015 12:22 )qualin napisał(a): Nigdy nie bylem w takiej sytuacji bo zwyczajnie starczalo nam pieniedzy, ale jak juz pisalem malzonka stracila prace wiec ucieklo nam 2400 zl z budzetu domowego miesiecznie. I teraz wyobraz sobie, ze moje jak to napisales 3 tys starcza glownie na oplaty (kredyt mieszkaniowy 800, kredyt na wykonczenie mieszkania 300, czynsz 650, jeszcze dwa telefony, kablowka, energia), a za cos trzeba zyc prawda. Wlasnie dzieki trzynastce oraz mundurowce udalo nam sie jakos zwiazac koniec z koncem. Uwazam, ze zwazywszy na sytuacje nie zaslugujesz na zapomoge. |
|||
14-06-2015, 12:27
|
|||
|
|||
No tak, lepiej sie fikcyjnie u kogos zameldowac i wyciagac kase za brak kwatery co nie? To pewnie jest w porzadku.
|
|||
14-06-2015, 14:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2015 14:31 przez wiedźma.)
|
|||
|
|||
qualin, a nie myślałeś o podjęciu dodatkowego zajęcia zarobkowego? Myślę, że tak uzasadniony wniosek (prośba) jak Twój nie powinien zostać odrzucony.
Skoro nie chce Ci dać zapomogi (albo daje za małą) to przynajmniej niech zezwoli na dodatkowe zajęcie. |
|||
14-06-2015, 17:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2015 17:35 przez straznik123.)
|
|||
|
|||
Potrzebowalem zapomoge tylko jednorazowo. Zona od 1go juz pracuje wiec w lipcu bedziemy miec dwie wyplaty. Jezeli chodzi o druga robote to mam taki dynamiczny grafik, ze ciezko byloby cokolwiek robic poza sluzba. W tym tygodniu np mialem miec 2 sluzby, a mialem 4, w tym jedna ponad 20 godzin.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości