Ze względu na wysyp spamu wprowadziłem manualną aktywację każdego nowego konta - żeby stworzyć nowe konto proszę o użycie w nazwie użytkownika literek SG****** gdzie gwiazdki to nick użytkownika. Po aktywacji (tu proszę o cierpliwość) usunę litery SG z nazwy użytkownika i można będzie logować się i pisać posty pod wybranym nickiem. Ułatwi mi to wyłapanie faktycznych użytkowników. Wszystkie już aktywne konta pozostają bez zmian. W listopadzie 2023 opłacono serwer/domenę. Jakby ktoś chciał się dorzucić do funkcjonowania forum to zapraszam na PW. Na chwilę obecną (12.03.2024) po opłaceniu faktur stan kasy to - minus 284. Z góry dzięki za wsparcie - Admin. |
Ustawa dezubekizacyjna.
|
21-09-2017, 22:04
|
|||
|
|||
RE: Ustawa dezubekizacyjna.
Dla zainteresowanych emerytów i rencistów.
Macie prawo i powinniście to zrobić. Napisać do Archiwum Straży Granicznej w Szczecinie wniosek o udostępnienie akt personalnych. Wysłać pocztą elektroniczną pod adres: archiwum.sg@strazgraniczna.pl Treść wniosku: "Szanowny Panie Pułkowniku, w załączeniu przesyłam wniosek o udostępnienie mi w formie papierowej (uwierzytelnionych kserokopii) dokumentów znajdujących się w mojej teczce personalnej, która obecnie przechowywana jest w Archiwum SG w Szczecinie. Z poważaniem stopień w rezerwie imię nazwisko". W załączniku treść wniosku: Imię Nazwisko PcimDolny dn.xx.xx.2017r. ul. ……………….. xx-xxx Pcim Dolny, (uwierzytelnionych kserokopii) dokumentów znajdujących się w mojej teczce personalnej, która obecnie przechowywana jest w Archiwum Straży Granicznej w Szczecinie. W szczetel. kom. xxx xxx xxx e-mail; ……..@.... . … płk Ryszard Techman Kierownik Archiwum Straży Granicznej w Szczecinie Wniosek Szanowny Panie Pułkowniku, zwracam się z wnioskiem o udostępnienie mi w formie papierowej w szczególności chciałbym prosić o dokumenty (w tym rozkazy) dotyczące: • zwolnienia ze służby w WOP, • przyjęcia do służby w Straży Granicznej (w tym materiałów komisji weryfikacyjnej, tekstu podpisanego ślubowania itp.), • opinii służbowych, • oświadczenia lustracyjnego, • przebiegu służby i zajmowanych stanowisk w SG, • mianowań na wyższe stopnie w SG, • wyróżnień , nagród , odznaczeń i medali. Jednocześnie zobowiązuje się do pokrycia kosztów finansowych (faktury) związanych z przygotowaniem kserokopii w/w dokumentów oraz ich przesłania na mój adres zamieszkania. Z poważaniem stopień. rez. WOP/SG Imię Nazwisko Następnego dnia (roboczego) potwierdzić telefonicznie odebranie mail'a z wnioskiem pod numerem 91 466 5087 (sekretariat). Poczekać na fakturę, opłacić (koszt około 30 - 40 zł w zależności od ilości kart w TAP ie) i oczekiwać na doręczenie Kopii TAP. Okres oczekiwania na TAP to od 2 do 3 tygodni. W TAP znajduje się kompletny opis "kariery mundurowej" tak jak to napisano w poście strona wyżej. Niezależnie od tych czynności warto pojechać do odpowiedniego Oddziału IPN i sprawdzić osobiście (na miejscu) czy delikwent figuruje w zbiorze "czarnych owiec" czyli osób "umacniających władzę komunistyczną i aparat ucisku w PRL". W zależności od wyniku sprawdzenia można poprosić o pisemne potwierdzenia braku rekordu stanowiącego o tej przynależności (przy okazji można wyrazić zgodę o publikację wyniku sprawdzenia na serwerach IPN). To są podstawowe kroki i dokumenty bardzo pomocne przy sporządzaniu "Odwołań od Decyzji". ZER zasięga opinii w IPN jednakże w wielu przypadkach wydaje Decyzje mimo braku potwierdzenia z IPN. To może być mocny argument w procesie sądowym. Pozdrawiam |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości